Pandurii încă mai visează la titlu

526

Răzvan Stanca este cel pe care Edi Iordănescu l-a trimis în poartă în debutul sezonului de primăvară și cel care se află și acum între buturile echipei, semn că l-a mulțumit pe tehnician cu evoluțiile sale. Goalkeperul pandur spune că eșecul contra Stelei este în continuare resimțit în vestiar, dar cel mai bun remediu ar fi o victorie contra Astrei.

Înfrângerea, venită în penultimul minut al partidei cu Steaua dintr-un penalti acordat de adiționalul Comănescu, a lăsat urme adânci în moralul jucătorilor echipei gorjene. Răzvan Stanca recunoaște că înfrângerea este greu de digerat și că o remiză ar fi fost rezultatul care ar fi reflectat cel mai bine situația reală de pe câmpul de joc: “E greu de spus dacă am depășit sau nu «momentul Steaua». Încă îi simt pe colegii mei afectați, la fel de afectat sunt și eu: consider că nu trebuia să pierdem acest meci. Echitabil era un rezultat de egalitate, chiar dacă nu am avut ocazii așa mari cum au avut ei”, a declarat Stanca. Portarul, care s-a remarcat în debutul meciului având două intervenții bune în fața lui Nicușor Stanciu și Hamroun, este de părere că Pandurii păstrează încă șanse la titlu: “Nu cred că este nimic pierdut, suntem la trei puncte în spatele Stelei și la șase de Astra, dar marți vom merge la Giurgiu la victorie. Important este să câștigăm marți, să ne revenim și să mai avem speranțe la titlu. Suntem pe locul 3, deci suntem cu șansa a treia la titlu. Nu sunt așa multe puncte distanță de primul loc, deci sunt șanse și pentru titlu”, a mai declarat Stanca.

Fără Edi și la Giurgiu
Suspendat două etape după eliminarea de la Dinamo, Edi Iordănescu va lipsi de pe banca echipei sale la meciul cu Astra. Cum tehnicianul Pandurilor a fost eliminat de fiecare dată când a jucat contra dinamoviștilor în campionat și având un calendar care le-a oferit gorjenilor meciuri contra Astrei după partidele cu Dinamo, Edi Iordănescu este și acum, ca și la celelalte meciuri cu Astra, suspendat. Stanca speră însă ca istoria să se repete și la nivel de rezultate, asta pentru că Pandurii nu a pierdut în meciurile cu Astra când Edi Iordănescu a fost în tribună, 1-2 la Giurgiu și 1-1 la Severin, ambele partide fiind disputate în sezonul regulat: “Este adevărat, la toate meciurile cu Astra din acest sezon nu am avut antrenorul pe bancă, dar sper să ne menținem pe linia rezultatelor avute contra lor, adică să nu pierdem, în primul rând, dar important ar fi să câștigăm, să luăm cele trei puncte. Cu trei puncte de la Astra am putea spune că ne-am revenit după înfrângerea cu Steaua. Și moral și fizic! Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci, dar câteodată nu îți iese cum îți dorești”, a mai spus Răzvan Stanca.

Săpunaru și Mrzljak, suspendați câte o etapă
Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat suspendările primite de cei doi jucători ai Pandurilor după partida cu Steaua din etapa a 4-a a play-off-ului. Eliminat pentru primirea a două cartonașe galbene, croatul Filip Mrzljak a primit o etapă de suspendare și o penalitate de 740 de lei. Reținându-i-se carnetul la finalul partidei, fără să fi fost eliminat pe parcursul partidei, Cristi Săpunaru a fost și el suspendat pentru o etapă pentru provocarea publicului prin gesturi sau cuvinte. În cazul său, amenda primită este mult mai mare, Săpunaru primind o penalitate de 5.670 de lei.
Suspendarea primită de Săpunaru a fost cea minimă pentru încadrarea la care a fost trimisă acțiunea jucătorului Pandurilor, ceea ce-l face pe președintele Narcis Răducan să o considere normală pentru faptă, dar nemeritată în contextul general în care partida cu Steaua s-a desfășurat odată cu eliminarea lui Filip Mrzljak: “E o suspendare minimă, normală ţinând cont în ce împrejurări a venit reacţia lui Cristi, pe care, de altfel a regretat-o public. Din păcate, este o victimă colaterală a haosului din teren, generat de deciziile luate de arbitrii împotriva echipei noastre. Pentru moi este o pierdere pentru că nu beneficiem de aportul său la partida cu liderul campionatului”, a declarat Narcis Răducan.

Nervi și împăcări
Nervii au răbufnit în loja Pandurilor pe finalul meciului dintre Pandurii și Steaua, ceea ce a făcut ca între primarul Florin Cârciumaru și președintele Narcis Răducan să existe un schimb dur de cuvinte. Cârciumaru a reproșat conducerii pandure faptul că arbitrul Marius Avram nu a fost recuzat și nu a făcut-o în cei mai politicoși termeni, ci chiar foarte vehement. “Am țipat, domnule! A fost un meci mai tensionat, era normal să recuzăm arbitrul când știam ce probleme am avut cu el. E o situație delicată la echipă, dar am vorbit deja cu Narcis și nu avem niciun fel de probleme în acest moment”, ar fi recunoscut primarul Florin Cârciumaru. După ce nervii au mai trecut, părțile au trecut la poziții mai pacifiste: “N-a fost nimic important, ca să mă distragă de la ce aveam de făcut în timpul meciului. Probabil dânsul nu știe regulamentul, legat de recuzările din timpul sezonului. Ne respectăm reciproc și știu că apreciază munca și rezultatele mele pentru echipa orașului”, a declarat și Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here