Pandurii, făcuți KO de trupa lui Șumudică – Upercut în bărbie!

596

Suflarea fotbalistică gorjeană aștepta meciul cu Concordia văzându-l drept unul al descătușării, însă trupa lui Pustai și-a redus considerabil șansele de îndeplinirea obiectivului cedând toate cele trei puncte puse în joc.

Căutând o figură de stil, la finalul meciului cu Concordia, Cristi Pustai spunea că Pandurii a primit o palmă din partea fotbalului, însă mai aproape de adevăr s-ar fi aflat spunând că pumnul a fost închis, iar el a fost autoadministrat, Concordia având minime merite în victoria scoasă la Târgu Jiu.
Cu un sistem nou, cu multe noutăți în primul unsprezece și cu ceva mai multă îndrăzneală în atac, Pandurii a început meciul în ofensivă, dar mingea a trecut în prea multe rânduri pe lângă poartă. Campion al ratărilor în prima repriză a fost Shamsin, care a trecut în patru rânduri pe lângă deschiderea scorului, în minutele 13, 21, 27 și 35, într-una dintre situații mingea ștergând bara transversală. Pentru prima dată folosit la Pandurii, atacantul argentinian Maximiliano Giusti a fost și el destul de activ, dar fără a se lipi la gol, asta deși în minutul 18, după ce a întors un fundaș ilfovean, a șutat puternic, din poziție bună, pe lângă poartă însă. Pleiadei de ratări destul de mari cu care gazdele au ieșit în evidență în prima repriză, Concordia a răspuns cu două occazii, reluarea cu capul a lui Leca, la care Gliwa a boxat, și șutul puternic, din afara careului, expediat de Ispir, dar care nu a fost cadrat pe poartă de căpitanul oaspeților.

Atacuri fără orizont
Scăpată fără să fi primit gol în prima repriză, Concordia și-a făcut calculele pentru un egal. A tras de timp dincolo de limita penibilului, însă jucătorii lui Șumudică și-au jucat aproape perfect partitura. Cu noduri în gât, fără a putea găsi soluția de deschidere a antijocului făcut de oaspeți, jucătorii Pandurilor au intrat în criză și ocaziile au fost din ce în ce mai rare la poarta lui Râmniceanu. Intrat la pauză în locul lui Shamsin, dos Santos nu a demonstrat mai nimic, brazilianul având în cont doar două ratări în minutele 53 și 54, prima fiind mai aproape de reușită, însă Râmniceanu a deviat mingea în corner cu piciorul după un șut la colțul lung al jucătorului Pandurilor. Apoi Purece și Serediuc l-au încercat pe Gliwa, fără succes, iar Breeveld a șutat de la mare distanță punându-i probleme lui Râmniceanu, care, totuși, a reținut în doi timpi.

Și ghinion și prostie
Momentul psihlogic al meciului a venit pe final, în minutul 84, când golul a refuzat să vină în poarta Concordiei, iar la faza imediat următoare Wellington a taxat visarea lui Bratu. Giusti și-a făcut bine o minge în careul oaspeților și a șutat puternic, însă bara transversală s-a opus unui gol care avea să întârzie doar câteva zeci de secunde. Mingea a ajuns la Râmniceanu, acesta a degajat lung, Bratu a lăsat inexplicabil mingea să cadă în spatele său, iar Wellington a plecat pe lângă el, a înțepat balonul pe lângă Gliwa și a dat startul tribunelor pentru o scandare ce nu s-a mai auzit de multă vreme la Târgu Jiu: „Demisia, demisia!”… Golul a turnat plumb în ghetele pandurilor, trimis pe teren în final de joc, Bud a ratat o ultimă ocazie în prelungiri, iar criza echipei gorjene devine cronică.

Cifre îngrijorătoare
În mod evident, pe lângă lipsa rezulatelor, conducerea pandură trebuie să țină cont și de jocul fără mari perspective. Dealtfel, cifrele certifică problemele Pandurilor. Trupa lui Pustai are mari probleme în defensivă, lucru pe care-l poți observa și doar numărând meciurile în care Pandurii n-a primit gol, doar trei din 23 de meciuri disputate până acum. Săgeata Năvodari, Viitorul Constanța și U Cluj sunt singurele echipe care n-au reușit să înscrie până acum în poarta gorjenilor. Luând în calcul și ultimul meci disputat în 2013, Pandurii a ajuns la cinci meciuri consecutive fără succes, ultima serie neagră de o asemnea întindere datând din primele cinci runde ale returului sezonului 2011-2012. Nu ultimul lucru de luat în seamă este ineficiența în ofensivă, în 2014 Pandurii marcând un singur gol, și acela fiind rodul transformării unei lovituri de pedeapsă.

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 0-1 (0-0)
Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 3.000
A marcat: Wellington (min. 84)
Pandurii: Gliwa – Ungurușan (min. 81 Bud), Erico, Bratu, Momcilovic –  Distefano (min. 73 Buleică), Nistor, Breeveld, Nicoară – Shamsin (min. 46 dos Santos), Giusti. Antrenor:  Cristi Pustai.
Concordia: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Bambara – Papasterianos, Ispir – Purece (min. 67 L. Ganea), Onduku (min. 77 Strătilă), Serediuc – Wellington (min. 87 Roșu). Antrenor: Marius Șumudică.
Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 58), dos Santos (min. 80) / Bambara (min. 63)
Arbitri: Marcel Bârsan – Mircea Orbuleț, Imre Bucsi.  Adiționali: Andrei Chivulete, Iulian Călin.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here