Pandişpan cu nuci

592

Ingrediente:
– 8 ouă
– 350 gr zahăr
– 200 gr făină
– 8 linguri de ulei
– 8 linguri apă clocotită
– Vișine din compot
– 300 gr nuci
– Zeama și coaja de la o lămâie
– Esență de rom
– Sare

Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui mixer împreună cu un praf de sare. Se adaugă puțină zeamă de lămâie și se mixează în continuare. Se adaugă zahărul și se încorporează bine.
Gălbenușurile se amestecă cu puțină sare și cu 2 linguri de zahăr, până se omogenizează bine. Se pune apa fierbinte și se amestecă ușor, se încorporează apoi și uleiul.
Gălbenușurile se amestecă ușor în compoziția de albușuri, se adaugă făina treptat și se amestecă de jos în sus. Se pune coaja de lămâie și esența de rom, se amestecă, după care se pun trei sferturi din compoziție în tava tapetată, ci hârtie de copt, se presară vișinele și miezul de nucă, apoi se pune și restul compoziției.
Se bagă la cuptor pentru circa jumătate de oră, se face testul cu scobitoarea, iar dacă scobitoarea este curată, se scoate prăjitura și se lasă să se răcească.
Se taie când s-a răcit și se poate adăuga pe deasupra zahăr pudră, după gust!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here