Până la sfârşitul anului guvernul va plăti salariile şi pensiile fără întârzieri

658

Guvernul are capacitatea de a plăti salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale, până la sfârşitul anului, fără întârzieri, a declarat, premierul Emil Boc, citat de Mediafax.
„Salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale vor fi plătite, până la sfârşitul anului, fără niciun fel de probleme”, a spus Boc.

El a amintit că Fondul Monetar Internaţional discută posibilitatea ca o parte din împrumutul convenit prin acordul stand-by să fie acordat Guvernului, pentru finanţarea deficitului bugetar.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut public premierului Emil Boc explicaţii referitoare la posibilitatea bugetului de a suporta salariile şi pensiile pentru lunile următoare, el susţinând că există „semnale” că plata acestora este în pericol.
Liderul liberal a declarat, că există mai multe „semnale”, atât din partea sindicaliştilor din învăţământ, cât şi din partea unor reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, că plata salariilor şi pensiilor unei mari categorii de persoane este în pericol în lunile următoare din cauza bugetului insuficient.
El a susţinut că premierul Emil Boc are datoria să răspundă la această întrebare.
C.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here