Până la sfârşitul anului, Dascălii gorjeni au salariile asigurate

457

profesori-cancelarieGuvernul a asigurat resursele necesare până la sfârşitul anului pentru plata drepturilor salariale acordate cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

A fost astfel adoptată o hotărâre prin care Executivul a decis alocarea sumei de 260 de milioane de lei pentru mai multe judeţe din ţară, printre care se află şi Gorjul. Din această sumă, 90 de milioane de lei provin din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, iar 170 de milioane de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate. Hotărârea a avut la bază analiza pe care a efectuat-o Executivul la Ministerul Educaţiei dar şi discuţiile ulterioare cu Ministerul Finanţelor. Astfel, s-au suplimentat sumele aferente pentru plata salariilor profesorilor din 29 de judeţe, ca să nu existe probleme cu asigurarea resurselor financiare pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor din toate judeţele ţării, până la sfârşitul anului.

Dascălii din Gorj au răsuflat uşuraţi la vestea că îşi vor încasa salariile fără probleme, măcar în următoarele două luni de zile.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here