Palmaresul Festivalului „La stejarul din răscruce”

345

foto afis Stejari 2011Săptămâna trecută s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a festivalului „La stejarul din răscruce”. Competiţie muzicală a cântecului, a jocului şi a portului oltenesc, festivalul se desfăşoară anual în comuna Stejari, de Sfântul Ilie, şi ediţia de anul acesta fiind una în care tineri talentaţi au încântat publicul prezent în localitate cu dansuri şi cântece populare.

„La stejarul din răscruce”, festivalul organizat în comuna Stejari, de Sfântul Ilie, a reuşit şi anul acesta să adune la un loc tinere talente ale folclorului românesc. Alături de tinerii interpreţi, au participat şi grupuri de dansuri populare de pe Valea Amaradiei şi Gilortului, acompaniamentul soliştilor fiind asigurat de Orchestra Ansamblului „Maria Lătăreţu”.

Palmaresul festivalului

Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti şi dansuri populare. La secţiunea „solişti vocali”, au fost desemnate câştigătoare Graţiela Bejinariu (Târgu-Jiu) şi Maria Coardă (Stejari). Premiul I la secţiunea „solişti instrumentişti” a fost adjudecat de Daniel Şoşoi din Bustuchin şi Nicolae Stoichin din Rovinari iar la secţiunea „dansuri populare” acesta a fost acordat formaţiilor de dansuri populare din Stejari, Stoina şi Dănciuleşti. La festival au mai participat tineri din Turburea, Săuleşti, Negomir, Căpreni, Roşia de Amaradia, Melineşti şi Logreşti. Festivalul a fost organizat de Consiliul local şi Primăria din Stejari, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here