Palatul Copiilor, cu şase norme mai puţin

1052

clubul elevilorRestructurările au ajuns inclusiv la Palatul Copiilor din Târgu Jiu unde a fost redus numărul cu 6 norme şi jumătate. Totuşi, directorul instituţiei a declarat că a preferat, în loc să dea afară angajaţi, doar să le micească normele. Două posturi de la cluburi de elevi din judeţ au fost, însă, reduse, pentru că la aceste cercuri nu existau profesori titulari.

Palatul Copiilor din Târgu Jiu are 23 de cercuri şi, în total, din tot judeţul există peste 4000 de copii înscrişi la această instituţie sau la cluburile elevilor din alte localităţi. Totuşi, din totalitatea posturilor pe întreg judeţul, şase norme şi jumătate au fost restructurate. „Noi suntem un judeţ norocos. Sunt judeţe unde au fost reduse şi câte 12 sau 16 norme”, a declarat Pompiliu Ciolacu, director. Acesta a mai spus şi că nu a plecat niciun profesor titular şi că soluţia găsită a fost reducerea din normele unor cadre didactice, în aşa fel încât să se ajungă la numărul stabilit pentru restructurare.
Filială cu o singură secţie
Două cercuri au fost, totuşi, desfiinţate, acestea activând cu profesori suplinitori. Este vorba despre secţia de dansuri moderne de la Motru şi secţia de construcţii electronice de la Ţicleni. „Am reuşit să nu dăm oamenii afară, fiecare club a făcut consiliu de administraţie”, a spus Ciolacu. La Ţicleni funcţionează, de fapt, o filială a Palatului Copiilor din Târgu Jiu pentru că, până nu demult, existau două cercuri iar acum mai este doar cea de muzică populară. Conform regulamentului, însă, pentru a funcţiona ca şi club al elevilor de sine stătător trebuie să conţină măcar patru norme. În aceeaşi situaţie este şi clubul din Rovinari, care este tot o filială. Aici, însă, există cele patru norme, directorul Palatului Copiilor declarând că va încerca să mai obţină măcar o jumătate de normă pentru acest oraş, în ideea de a transforma filiala în club.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here