Pălăria de soare, un accesoriu indispensabil

482

palarii soarePălăria de soare te protejează de insolaţii, de vânt, dar este şi un element care te face să fii în pas cu moda. Când vrei să cumperi o pălărie, probeaz-o în lumină naturală. Ea trebuie să se asorteze cu ochii şi tenul tău. Roteşte şi înclină capul, apleacă-te, mergi câţiva paşi, ca să observi dacă nu cumva rişti ca vântul să ţi-o zboare la prima adiere mai puternică.

Mărimea pălăriei contează. Aceasta nu ar trebui să treacă de urechi sau să se mişte pe cap de fiecare dată când faci vreo mişcare. Nu trebuie nici să te strângă şi să îţi lase urme pe frunte sau deasupra urechilor.

Pălăria şi tipurile de faţă

palarie soareAlege o pălărie de soare şi în funcţie de forma feţei tale; dacă ai faţa ovală, eşti o norocoasă, pentru că poţi purta aproape orice model de pălărie, dar fără boruri prea mari; dacă ai faţa pătrată sau rotundă poartă pălării cu boruri cât mai mari, care ascund privirea, dar îţi dau în schimb un aer elegant, misterios.

Părul sub pălăria de soare

Majoritatea pălăriilor dau mai bine atunci când ai părul prins la spate sau când îl laşi liber şi peste urechi. Cel mai simplu mod de a face asta este acela să îţi aranjezi părul ca şi când nu ai purta o pălărie. În ciuda tuturor regulilor, fiecare dintre persoanele care poartă o pălărie de soare ştie mai bine cum să-şi aranjeze părul, să se simtă confortabil.

Alegerea pălăriei perfecte şi moduri de purtare a ei

Orientează-te spre pălării în nuanţe naturale: alb, bej, crem, gălbui, nisipiu, pe care le poţi asorta la orice culoare de rochie sau bluză. Pălăriile din pai colorat – turcoaz, galben, ciclam, lila etc., sunt mai pretenţioase şi mai dificil de asortat cu ţinuta. Îţi poţi cumpăra o pălărie simplă şi să o decorezi cu o bandă colorată deasupra borului, fie orice alt accesoriu care se potriveşte şi îţi place. Combină pălăriile de soare cu ţinute lejere, din materiale uşoare, şi cu un machiaj natural, fin, nu foarte strident.

Dacă doreşti o pălărie de paie, fii atentă la calitatea paiului din care este confecţionată pălăria. Împletitura trebuie să fie fină, densă şi bine finisată (inclusiv pe dos). Dacă doreşti un model ajurat, cu găurele mai mari pe boruri, alege totuşi unul care are calota compactă – te protejează mai bine de razele soarelui. Atenţie, nu-ţi cumpăra pălării de soare făcute din fire de plastic, care imită paiul. Atrag căldura soarelui şi nu permit părului să respire în voie. Nu uita nici de celelalte accesorii de acasă, precum cerceii, brăţările sau mărgelele. Asortate cu pălăria de soare trebuie să alcătuiască un tot vizibil plăcut, de bun gust. Aceasta poate fi un plus al personalităţii tale.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here