Pădurile gorjene, „autoserviri” pentru hoţi

489

padure cu braziCopacii din pădurile Gorjului continuă să „dispară”, uneori fără urmă, apropierea Sărbătorilor trezind hoţilor apetitul şi pentru brazii de Crăciun, nu numai pentru lemnele de foc.

Poliţiştii din cadrul serviciilor de investigarea fraudelor şi ordine publică, împreună cu reprezentanţi din cadrul ITRSV Râmnicu – Vâlcea şi Direcţia Silvică Târgu-Jiu, au realizat, în această perioadă, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de material lemnos şi pomi de Crăciun. Cu această ocazie a fost depistat Petrişor V.E, de 30 ani, Baia de Aramă. Bărbatul transporta, cu un autocamion, pe drumul autoforestier Valea Mare – Frumos, nu mai puţin de 13,871 metri cubi lemn de foc de esenţă fag. Petrişor V.E. nu deţinea documente de provenienţă şi transport astfel că a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat spre valorificare Ocolului Silvic Padeş.
Fura brazi de Crăciun
Tot cu ocazia acestui control a fost surprins şi un locuitor al comunei Padeş care sustrăsese şase brazi de Crăciun. Valeriu F.M., de 33 ani, a fost identificat transportând cu o autospecializată, pe drumul autoforestier Motru Sec, şase pomi de Crăciun, de esenţă brad. Nici acesta nu deţinea documente de însoţire şi provenienţă fiind, de asemenea, amendat. Şi brazii au fost confiscaţi şi predaţi, pentru a fi valorificaţi, Ocolului Silvic Padeş.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here