„PACT – Parteneriat pentru activități de calificare a tinerilor”, la UCB Târgu-Jiu

1104

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Asociația Excelsior Pentru Excelență în Educație și cu SoftTehnica SRL, implementează proiectul „PACT – Parteneriat pentru activități de calificare a tinerilor”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu 23 august 2018. Pentru implementarea activităților proiectului este disponibilă o sumă de 1.752.526,91 lei. Obiectivul proiectului este de creştere a ratei de participare a studenţilor la programele de învățare la locul de muncă și facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor.
Prin intermediul proiectului un număr de 200 de studenți ai UCB Târgu Jiu vor beneficia de sprijin pentru participarea la stagii de practică. Stagiile de practică au început în luna ianuarie 2019, până în prezent peste 40 de studenți finalizând deja aceste stagii de practică. La finalul proiectului peste 144 de studenți vor obține o calificare și 88 de studenți își vor găsi un loc de muncă. Pentru asigurarea stagiilor de practică au fost semnate o serie de acorduri de parteneriat cu agenți economici interesați de preluarea studenților pentru stagiile de practică, aceștia implicându-se în transferul de cunoștințe practice către studenți.
Prin acest proiect se asigură dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii, prin promovarea învățării pe tot parcursul vieții, pentru dobândirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților și a aptitudinilor de muncă. Astfel, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu continuă seria proiectelor ce vizează dezvoltarea comunității locale, prin măsuri de care vor beneficia atât studenții, prin consolidarea cunoștințelor, cât și reprezentanții mediului de afaceri, care vor putea angaja persoane pregătite din punct de vedere profesional.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here