Pacientă a Spitalului “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu acuză o doctoriță de comportament neprofesionist: “Mi-a zis să nu mai rag ca o vacă”!

2868

O femeie în vârstă de 59 de ani, internată în Secția de Fizioterapie a Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu pentru recuperare, acuză doctorul de gardă al Secției Medicale că miercuri i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, în momentul în care pacientei i s-a făcut rău. Femeia din Runcu susține că doctorița Iuliana Lunceanu, aflată ieri de gardă, nu s-ar fi comportat profesional cu aceasta, acuzând-o că se preface și apostrofând-o să nu mai țipe și să tușească “ca o vacă” în loc să o consulte. Pacienta susține că va face o plângere scrisă, împotriva doctoriței, conducerii Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Maria Rostogolea este internată din data de 15 ianuarie în Secția de Fizioterapie a unității medicale din Târgu-Jiu pentru recuperare, femeia fiind operată de cinci ori la coloană, ultima intervenție făcându-se în anul 2014, când coloana bolnavei a fost fixată în șuruburi. Periodic pacienta face astfel de recuperări, indicate de medicul specialist. Femeia nu se poate deplasa fără guler cervical și lombostat. Pe lângă problemele acestea medicale, pacienta este polialergică la medicamente, mediu, alimente, detergenți. Un episod de acest gen s-a petrecut și miercuri de la un suc fără acid.

“Am fost tratată mai rău ca un câine..!”
“Mi-a venit rău de la un suc, miercuri, în jurul orei 15.30. Cum asistența de pe secție nu putea să-mi administreze ceva fără prescripția medicului, medicii fiind liberi de Ziua Unirii, a apelat la medicul de gardă care era doctorița Lunceanu. Asistenta mi-a zis să urc eu la etajul unu, la doctoriță. Deoarece mi-a fost foarte rău, neputând să respir și tușind întruna, nu am putut urca. Asistenta a rugat medicul, telefonic, să coboare totuși să mă vadă, deoarece nu mă pot ridica de pe pat. Când a venit doctorița în salon, a ridicat tonul la mine. Mi-a spus să nu mai zbier, să nu mai rag ca o vacă, deoarece îmi provoc singură tusea. Mi-a mai spus că mă prefac deoarece dânsa, în 40 de ani de activitate, nu a mai văzut așa ceva, spunându-mi răspicat că nu mă crede și că mă prefac. Eu neputând vorbi, m-am ridicat și am fugit pe ușă în curtea spitalului pentru a putea respira. Asistenta și infirmiera m-au ținut să nu cad din picioare, doctorița a strigat după cele două să îmi dea drumul pe scară, deoarece și ea dacă și-ar provoca tusea ar face la fel ca mine”, a povestit Maria Rostogolea. “Când a văzut însă că sunt roșie la față și nu aveam aer deloc și-a schimbat brusc atitudinea și mi-a zis să mă pun în pat urmând să mi se administreze hidrocortizon. În final, le-a spus asistentelor să-mi facă injecția necesară care m-a salvat”, a completat pacienta, care acuză că a fost tratată cu întârziere de către medicul de gardă.

Un episod grav cu patru ani în urmă
Femeia mai spune că, în urmă cu patru ani, a mai pățit așa ceva, deoarece este polialergică. “Cu patru ani în urmă am pățit ceva similar, iar doctorița Băleanu m-a păzit patru ore în Reanimare ca să îmi revin. Dar niciodată, niciun medic nu mi-a vorbit în asemenea hal. Mi-a vorbit mai rău ca unui câine, motiv pentru care o să îi fac plângere. Toți bolnavii din secție au văzut cum mi s-a vorbit. Mai mult, doctorița m-a bătut pe spate în condițiile în care eu sunt operată la coloană de cinci ori având șuruburi”, a mai spus bolnava.

Managerul Capotă va analiza incidentul!
Informat în legătură cu sesizarea pacientei de la Spitalul Tudor Vladimirescu, managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a promis că va analiza incidentul, subliniind însă că este uimit că medicul implicat este doctorița Lunceanu. “Doamna doctor este un profesionist și un om deosebit și de mare calitate. Sigur a fost o oarecare neînțelegere la mijloc care se poate lămuri prin discuții și analiză detaliată. Sunt uimit că la adresa doamnei a apărut o astfel de sesizare, dar voi discuta cu dânsa, însă și cu pacienta. O să verific și o să iau act de sesizarea făcută”, a declarat managerul Capotă.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here