Păcăliți cu vacanțe exotice. Reținut pentru 150.000 de euro

1575

Un bărbat, de 40 de ani, din județul Ilfov, a fost reținut, marți, de polițiștii gorjeni, sub acuzația de înșelăciune în formă continuată. Bărbatul ar fi primit circa 150.000 de euro de la mai bine de 300 de persoane cărora le-a promis excursii către diferite destinații din Europa, America și Asia. Peste 100 de copii au fost, vara trecută, în Japonia și SUA, dar s-au trezit abandonați pe aeroporturi, neavând bilete de avion pentru a reveni în țară. Excursiile au fost organizate de asociația condusă de bărbatul reținut în Gorj.

„Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia, pentru care a încasat suma totală de 147.930 euro. Sumele încasate în acest scop au fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situațiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză”, a anunțat IPJ Gorj.

Abandonați în aeroporturi
Vara trecută, peste 100 de copii s-au trezit abandonați pe aeroporturile din Doha, Milano şi Tokyo de reprezentanții ONG-ului din Târgu-Jiu care au organizat două tabere, una în SUA, iar cealaltă în Japonia. Copiii au rămas fără bilete de avion şi nu au avut posibilitatea să se întoarcă în țară, deşi părinții au plătit sute de euro pentru mult visata excursie.
Asociația Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societății Civile, condusă de soții Ghinoiu, ambii profesori, organiza taberele de aproape 15 ani. În anul 2017, inspectorii Ministerului Turismului au sancționat asociația cu suma de 30.000 de lei pentru că desfășura activități specifice unei agenții de turism fără a deține licență de turism.Miercuri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, unde s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here