Ouăle – bune sau rele pentru organismul uman

458

ouaSărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi şi cred că ar trebui să vorbim despre ouă, despre proprietăţile lor dar şi de contraindicaţiile consumului acestora.

Indiferent că este de găină, de gâscă sau de raţă oul este compus de opt aminoacizi esenţiali şi proteine de calitate, importante pentru o bună dezvoltare şi funcţionare a corpului uman. Dar oul mai conţine şi vitamine, fosfor, calciu, fier şi oligoelemente.

Aşa cum spun specialiştii, oul este un aliment sănătos prin bogăţia lui în săruri minerale şi vitamine, fiind o sursă bună de vitamina D cu rol în absorbţia de calciu din alimente şi depunerea lui în oase. Oul oferă o parte din aportul zilnic de seleniu şi menţine sinteza optimă de spermă, menţine buna funcţionare a sistemului nervos, protejează vasele de sânge şi eliberează sărurile biliare.

Conform specialiştilor, persoanele care au niveluri crescute de trigliceride şi colesterol, consumul unui ou pe săptămână este de-ajuns.

Tot medicii spun că cei care au probleme biliare trebuie să fie precauţi în ceea ce priveşte consumul de ouă fierte deoarece poate crea indigestie.

De asemenea oul crud conţine parazitul care poartă denumirea de salmonella şi din această cauză nu e indicat consumul acestuia.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here