Ouă şi lactate, retrase de la comercializare

435
Inspectorii sanitar – veterinari gorjeni au retras vineri, 12 martie, de la vânzare un număr de 5.040 de ouă şi 55,6 kilograme de lactate, în valoare de 2.989 lei. Acestea au fost luate din trei locaţii, de pe rafturile unui hypermarket, dintr-un magazin specializat, şi de la un depozit.

„Ouăle erau venite pe circuit din zona Prahovei şi din Alba Iulia, iar produsele lactate proveneau de la un mare producător din acest sector din judeţul Alba”, a declarat Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. Aceasta a mai spus că cele peste cinci mii de ouă nu aveau complete elementele de etichetare, fiind însă de bună calitate şi în termen de valabilitate. „Lactatele nu prezentau elementele de identificare, astfel că nu aveau eticheta pusă de producător. Aşteptăm ca producătorii să se prezinte la noi cu documentele necesare pentru a-şi putea ridica produsele lactate, sau dacă nu vor veni în termenul prevăzut, atât acestea cât şi ouăle vor merge către Protan, pentru a fi distruse”, a adăugat Iliuţă.

Unităţile de morărit, la control
Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 79 de controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, localităţile Bumbeşti-Jiu, Rovinari, Novaci, Aninoasa, Băleşti, Brăneşti, Baia-de-Fier, Padeş, Câlnic, Teleşti, Polovragi. Astfel, au fost supuse verificărilor două unităţi de morărit, 21 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri proaspete, două unităţi de ambalare a ouălor, un hypermarket, o unitate de procesare a laptelui şi trei centre de colectare a acestuia, dar şi 10 unităţi de alimentaţie publică şi colectivă. Sancţiunile aplicate în urma zecilor de controale au fost în valoare de 9.000 de lei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here