Oţetul de mere, în alimentaţie

451
otet de mereOţetul de mere a fost folosit din cele mai vechi timpuri, în salate, dar şi diluat cu apă. Ca şi băutură terapeutică, oţetul are şi calitatea antibacteriană puternică. Cu oţet de mere se tratează numeroase afecţiuni ale sistemului digestiv şi circulator, datorită conţinutului de minerale vitale întăririi organismului, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, fosforul, sodiul şi fierul.

Nu s-au semnalat şi nici nu s-au înregistrat efecte adverse ale consumului moderat. Totuşi, nu se administrează în cantităţi mari deoarece dăunează sănătăţii orale.
Dinţii se îngălbenesc şi devin mai sensibili la rece, cald sau dulce. Tocmai de aceea se administrează numai diluat în apă sau suc natural.
Din frunzele verzi, tăiate felii şi coapte, apoi lăsate să fermenteze se obţine oţetul de mere. Produsul pe care îl găsim în magazine conţine şi alte minerale şi enzime, obţinute strict din modul de prelucrare.
Se poate prepara acasă
Pentru o calitate mai bună şi un nivel corespunzător al acidităţii specialiştii în medicina naturistă recomandă obţinerea lui în casă.
Tratează eficient infecţiile, fiind considerat un antibiotic natural. La persoanele cu nivelul colesterolului mare, cura cu oţet de mere restabileşte nivelul colesterolului şi este un bun remediu împotriva alergiilor de orice tip.
Este bun şi pentru tratarea acneei, pentru persoanele care fac sport, pentru îmbunătăţirea procesului de digestie şi întărirea sistemului imunitar.
Ce afecţiuni se pot trata cu oţet de mere
Nutritionistii recomandă oţetul de mere şi pentru tratarea obezităţii. Unii specialişti cred că el acţionează strict asupra grăsimilor din organism, prin reducerea lor drastică.
Alţi specialişti sunt de părere că dieta cu oţet de mere accelerează metabolismul şi restabileşte funcţionarea corectă a organelor interne.
Este recomandat de către nutriţionişti consumul regulat al oţetului de mere la fiecare masă, iar fiecare pahar de oţet de mere trebuie diluat în apă.
Îndepărtează eficient respiraţia urât mirositoare. Prin acţiunea sa antibacteriană de la nivelul cavităţii bucale, tratamentul cu oţet de mere este perfect pentru recăpătarea respiraţiei proaspete.
Excelent pentru piele
Loţiunile naturale preparate în casă care au în compoziţie oţet de mere sunt indicate şi în infecţiile pielii, în tratarea tenului acneic şi al celulitei. Se masează în fiecare seară, înainte de culcare zonele afectate, iar dimineaţa se îndepărtează de pe piele cu apă rece.
Pentru a înlătura constipaţia, gazele stomacale şi durerile asociate ulcerului, tratamentul cu oţet de mere face minuni. Se bea de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă şi poate fi diluat atât cu apă, cât şi cu suc natural de citrice.
Tot în acelaşi mod se tratează şi diareea, prin acţiunea antibacteriană rapidă. Oţetul de mere calmează iritaţiile colonului şi protejează mucoasa stomacală.
Diabeticii pot consuma oţet mere pentru normalizarea glicemiei, mai spun specialiştii. Este recomandat în acest caz, să se bea înainte de fiecare masă consistentă.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here