Orezul previne instalarea cancerului

426

orezOrezul este o sursă de hrană esenţială în multe ţări şi este o cereală importantă, care hrăneşte mai mult de jumătate din populaţia lumii. Există două tipuri principale de orez: orezul integral şi orezul alb.

Orezul integral nu trece prin aşa multe etape de procesat, deci conţinutul de nutrienţi este ridicat, orezul alb în schimb este procesat iar tărâţele rezultate din procesare sunt înlăturate şi deci şi valoarea nutritivă este mai săracă. Orezul este o sursă bogată de carbohidraţi, fiind o sursă bună de energie pentru organism şi menţine buna funcţionare a creierului. Este sărac în colesterol, iar pentru persoanele care se confruntă cu nivelul de colesterol mult prea mare pot include în alimentaţia lor fără probleme orezul, spun specialiştii. Sună bine, nu? Nu are nici urmă de sodiu, dar nici grăsimi nesănătoase pentru organism. Dacă este asociat cu consumul de legume, seminţe şi carne devine un aliment de bază pentru orice dietă echilibrată. Dar de ce o dietă echilibrată? În acest sens îi asiguri organismului nutrienţii de care are nevoie, proveniţi din toate categoriile de mâncăruri (fructe, legume, carne, seminţe). Şi de aceea poate fi consumat cu succes de către persoanele hipertensive. Are foarte multe vitamine, deci în acelaşi timp devenind un aliment nutritiv pe care e obligatoriu să-l incluzi în dietă. Conţine: niacina, vitamina D, calciu, fibre, fier, tiamina şi riboflavina. Datorită fibrelor, orezul creează senzaţia de saţietate. Deci, mănânci mai puţin şi te saturi şi este bine de menţionat că fibrele reprezintă un prieten foarte bun al tractului digestiv. Dacă te întrebai de ce asiaticii mănâncă aşa mult orez dar nu se îngraşă, iată explicaţia cât se poate de simplă, nu numai că permite un timp digerării mâncării, dar consumă orez care nu are în componenţa lui grăsimi. Dacă mănânci încet şi laşi un timp mâncării să se digere vei constata că te saturi mai uşor. Ştiai că orezul este un aliment excelent în stoparea instalării cancerului? Orezul integral aşa cum este orezul brun are multe fibre insolubile, care îi oferă organismului protecţie împotriva anumitor forme de cancer. Mulţi cercetători susţin ideea că asemenea fibre insolubile sunt fundamentale în protecţia organismului de celulele canceroase.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here