Ordonanţa salvatoare! Fuiorea revine la Primăria Peştişani pe un vid de legislaţie

723

Ilie Fuiorea are şanse mari să revină în calitate de consilier local la Primăria Peştişani, asta urmare a unei sentinţe judecătoreşti pe fond care a anulat decizia prefectului prin care acesta şi-a pierdut calitatea de ales local. Fuiorea are toate şansele să revină chiar şi viceprimar, urmând să-l înlocuiască în funcţie pe actualul ales, Corneliu Rădulescu, care vă rămâne măcar consilier. Reamintim că, în urma excluderii din rândurile membrilor PSD, Fuiorea şi-a pierdut calitatea de consilier local, implicit de viceprimar, pesediştii din Peştişani neţinând cont de faptul că acesta a venit din rândurile PNL, odată cu ordonanţa traseiştilor care le-a permis aleşilor să-şi aleagă partidul politic. Pe baza acestei ordonanţe, Fuiorea are şanse mari să îşi salveze postul de viceprimar şi să revină în drepturi în CL.

Fuiorea îşi poate astfel redobândi calitatea de ales, în caz de hotărâre definitivă şi irevocabilă, şi, culmea, nu va reveni în CL Peştişani din partea PNL, ci tot din partea PSD. Asta deoarece ordonanţa în cauză le-a permis celor care şi-au părăsit partidul să fie securizaţi în caz de excluderi din rândurile celor care i-au primit în noiembrie în rândurile lor. Mai exact, demersul PSD Peştişani de a-l exclude pe Fuiorea se loveşte de instanţa de judecată, care anulează procedura internă de partid şi demersul prefectului pe motiv de ordonanţa 55.

Poenaru şi Turtoi au dat PSD-ul în judecată
Demersul câştigător în instanţă a lui Fuiorea nu se aplică şi lui Ion Poenaru dat afară din PSD şi pentru celălalt consilier ales pe lista PSD, Turtoi, excluşi în acelaşi timp cu fostul viceprimar. Cei doi ar putea reveni în CL dacă câştigă procesul deschis de ambii cu PSD Gorj, ei dorind să anuleze excluderea din acest partid.
Pesediştii vor scăpa de Fuiorea doar dacă ordonanţa 55 va fi anulată de Senat, traseiştii urmând să-şi piardă toţi mandatele.
A.Stoica

6 COMENTARII

 1. Portal > Curtea de Apel CRAIOVA > Informaţii dosar
  Informaţii dosar

  Informaţii generale

  Părţi

  Şedinţe

  Căi atac

  Citare prin publicitate

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 5806/95/2015/a1
  Data inregistrarii 02.11.2015
  Data ultimei modificari: 25.11.2015
  Sectie: Secţia Contencios Administrativ si Fiscal
  Materie: Contencios administrativ şi fiscal
  Obiect: suspendare executare act administrativ
  Stadiu procesual: Recurs

  Părţi
  Nume Calitate parte
  FUIOREA ILIE Recurent Reclamant
  INSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢULUI GORJ Intimat Pârât

  Şedinţe
  25.11.2015
  Ora estimata: 12:00
  Complet: C4 – contencios
  Tip solutie: cu casare
  Solutia pe scurt: Dec. Admite recrusul. Casează sentinţa şi rejudecând cauza admite acţiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 213/04.09.2015 al Prefectului jud. Gorj până la soluţionarea pe fond a cauzei. Definitivă.
  Document: Hotarâre 3818/2015 25.11.2015

 2. Vedeți-vā de teabā, cā Bute n-a fācut nimic de capul lui, complicii sāi fiind fie Pavel primarul, fie Poenaru, dar cum din orice rāu trebuie sā iese și ceva bun, vestea îmbucurātoare e cā Nicolcioiu va fi pus cu botul pe labe

 3. Ar trebui sa iasa lumea in strada si sa faca protest ,daca revine oligofrenul asta de Bute la primarie.Vai de comuna lui Brancusi cine a condus o pana acum, un analfabet…Cred ca ma mut din Pestisani daca revine asta la primarie….Un nenorocit care i a lasat pe saracii oameni din Gureni fara curent electric, care si a renovat casa pe banii primariei, care pleaca in concedii pe banii primariei ,care a dat islazul comunei pe spaga si cate si mai cate…apropo cica va candida la postul de primar….Dracu i l voteaza pe pacaliciul asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here