.jpg)
Imaginile au fost imortalizate de către arhitectul Mihaela Arsene, de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.
Expoziţia „Pietrele Petrei” a fost vernisată la Târgu – Jiu după ce a fost deschisă prima dată la Bucureşti. Fotografiile imortalizează imagini impresionante ce provin dintr-un accident natural, în majoritate fiind vorba despre roci vulcanice. „Povestea expoziţiei reprezintă, de fapt, un vis împlinit pentru mine. Mi-am dorit foarte mult să merg acolo, de 3-4 ani îmi propusesem şi am ajuns în toamna anului 2008”, a povestit realizatoarea fotografiilor, arhitecta Mihaela Arsene.
Celebru sit arheologic
.jpg)
„Nu ştiam să folosesc camera foto”
Fotografiile, pe lângă faptul că imortalizează imagini absolut unice şi superbe, au şi o istorie amuzantă. Au fost realizate de către Mihaela Arsene cu o cameră foto cumpărată cu o zi înainte, semiprofesională, ale cărei funcţii nu le cunoştea. „Când am cumpărat camera foto i-am rugat să îmi arate de unde se deschide şi de unde se închide şi să o regleze pe <<automat>>. Locul îţi spune multe şi face, de fapt, fotografiile”, a completat Mihaela Arsene. Totuşi, modul în care au fost surprinse minunile pe care natura le-a făcut la petra a fost apreciat de toată lumea, drept urmare expoziţia fiind vernisată în mai multe oraşe.
O minune a lumii
Deschisă la Bucureşti, expoziţia „Pietrele Petrei” a poposit acum la Târgu – Jiu de unde va mai merge la Cluj şi la Iaşi. De asemenea, arhitecta Mihaela Arsene a mai fost invitată şi la Aman să prezinte aceste lucrări. În 1985 Petra a fost inclusă în lista UNESCO a locurilor din patrimoniul mondial. Este şi una din Cele 7 noi minuni ale lumii.
Dorina CIOPLEA