Oraşul lui Brâncuşi, gazda simpozioanelor medicale

392

afis congresMunicipiul Târgu-Jiu va fi la începutul lunii septembrie gazda celui de-al 17-lea Congres Naţional de Medicină de Laborator, al 5-lea Congres Naţional al Asistenţilor Medicali de Laborator şi al 4-lea Simpozion de Imunopatologie. Evenimentul se va desfăşura la Hotel Gorj în perioada 8 – 11 septembrie.

Organizatorul principal este Societatea Română de medicină de Laborator (SRML), în colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi cu Societatea Română de Genetică Medicală. Evenimentele au ca temă în acest an “Îmbunătăţirea performanţelor laboratorului medical”. Congresul SRML are ca obiectiv diagnosticul în medicina de laborator, evaluarea riscurilor la pacient, diagnosticul de predicţie a bolii, dezvoltarea şi evaluarea strategiilor de prevenire a bolilor metabolice, axându-se pe patho-fiziologia bolilor.

Aceste manifestări ştiinţifice tradiţionale vor reuni un număr mare de medici din ţară, cadre didactice, precum şi invitaţia din străinătate. Organizatorii doresc ca, pe de o parte, să fie conturate progresele din medicina românească de laborator, iar pe de altă parte să se realizeze o deschidere către comunicare cu alte societăţi profesionale din România şi din străinătate.

Ansamblul Brâncuşi nu va fi omis

Structura evenimentului va cuprinde conferinţe şi sesiuni plenare, comunicări orale şi sub formă de poster, mese rotunde, workshop-uri şi simpozioane de firmă. În paralel cu lucrările ştiinţifice, se vor desfăşura expoziţiile medicale specializate CLINILAB, ediţia a 16-a (aparatură, reactivi şi accesorii de laborator) şi TEHNOmedica, ediţia a 14-a (aparatură şi echipamente medicale) ce vor reuni companii din domeniul medicinei de laborator. Toate acestea sunt concepute pentru a dezvolta un climat interactiv pentru a discuta descoperirile ştiinţice de ultimă oră în domeniul medicinii de laborator.

Pe lângă programul ştiinţific şi expoziţiile medicale specializate de aparatură medicală de laborator, un program social interesant va fi oferit la finalul Congresului participanţilor, prin vizitarea casei natale a sculptorului Constantin Brâncuşi având ca scop relaxarea, stimularea şi acumularea de informaţii despre operele sculptorului gorjean. De altfel, vor fi vizitate şi operele lui Brâncuşi de la Târgu-Jiu, “Coloana Infinitului”, “Poarta Sărutului”, “Masa Tăcerii” şi „Coloana Infinitului”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here