Ora revanșei!

493

Pandurii are două obiective de îndeplinit la meciul cu Steaua. Unul ar fi să nu piardă, pentru a-și continua seria de meciuri fără înfrângere, al doilea fiind acela de a se revanșa în fața suporterilor pentru eșecul din debutul campionatului, când Steaua a învis cu 3-0 la Severin.

Pandurii pare a fi echipa momentului în Liga 1, asta deși nimeni nu o spune. Rezultatele o fac însă, iar Edi Iordănescu vrea să certifice această serie de opt partide fără înfrângere cu încă un rezultat pozitiv obținut chiar în fieful campioanei. Ceea ce își propune Edi Iordănescu nu este deloc ușor de obținut, dar antrenorul Pandurilor mizează pe faptul că echipa sa nu are nimic de pierdut: “Ne așteaptă un joc important, dificil. Suntem conștienți. Întâlnim campioana ultimilor trei ani, o echipă care are în spate tradiție și glorie, echipă cu jucători valoroși și cu un grad ridicat de experiență care știu să gestioneze meciurile importante. Pentru mine nu e un joc special, e un joc de trei puncte. Sunt puncte importante în economia clasamentului, întâlnim o contracandidată la play-off, nu putem vorbi de titlu. Trebuie să ne continuăm parcursul bun, sunt șanse în sensul acesta, suntem echipa cu cel mai bun parcurs din camopionat. Dacă Steaua are avantajul terenului propriu și a experienței, noi răspundem cu determinare, încredere, rezultatale din ultima perioadă sunt de partea noastră. Ne trebuie personalitate și curaj în joc, iar dacă vom avea aceste lucruri putem emite pretenții să plecăm din Capitală cu minim un punct. Consider că jucătorii pandurilor nu sunt inferiori jucătorilor Stelei”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

Trecutul rămâne în spate
Chiar dacă ultimele două rezultate directe între cele două combatante sunt două scoruri de 3-0 în favoarea steliștilor, Edi Iordănescu amintește că echipa gorjeană a realizat în primăvară un succes cu 3-1 care venea după un alt eșec, mult mai dureros, acel 0-6 cu șase goluri înscrise de Keseru. În plus, antrenorul Pandurilor spune că niciun meci nu seamănă cu altul, iar echipa sa are forța de a învinge Steaua, chiar și la București: “Fiecare joc este diferit. Sunt foarte mulți factori care influențează un meci. Când noi am câștigat cu 3-1, Pandurii venea după acel 0-6 din Ghencea, iar eu m-am legat de acel meci în pregătirea meciului retur din punct de vedere psihologic. Consideram și atunci că jucătorii pandurilor nu erau inferiori jucătorilor steliști, sunt anumite plusuri pe care steliștii le au, sunt mai obișnuiți cu performanța și știu mai bine să gestioneze jocurile, dar și Pandurii avea atuurile ei. Și în câteva luni s-a trecut de la 0-6 la 3-1, iar lucrurile nu se puteau schimba atât de mult într-o perioadă atât de scurtă. Așa spun și acum, nu suntem sub Steaua!”, este mesajul pe care Edi Iordănescu ține să-l transmită în primul rând elevilor săi.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Național Arena”, București, duminică, ora 20:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Steaua: Niță – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Kharja, Stanciu, Filip – Popa, Chipciu, Tahar. Antrenor: Mirel Rădoi.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Săpunaru, Vasco, Momcilovic – Mrzljak, Droppa – Răduț, Nistor, Nicoară – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Nu schimbă modul de abordare
Venind după o serie foarte bună, Pandurii nu va schimba mare lucru în jocul pe care-l abordează, Edi Iordănescu fiind mulțumit de modul în care echipa sa se exprimă: “Rămânem consecvenți, nu schimbăm de la un joc la altul după adversar, chiar dacă întâlnim Steaua jocul nostru nu se schimbă în mod agresiv”. Antrenorul Pandurilor mizează foarte mult pe forma pe care echipa sa o arată în acest moment, formă de care vrea să profite pentru a strânge cât mai multe puncte în etapele următoare: “Vreau să obținem un rezultat pozitiv, pentru noi sunt importante punctele și din acest joc și din următoarele. Important este să adunăm puncte, vreau să ne îndeplinim obiectivul. De data aceasta atuul nostru este forma de moment pe care o traversăm, noi suntem o echipă care de câteva jocuri nu am mai simțit gustul înfrângerii!”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here