Optzeci de lei ca să dormi o noapte în casa primarului din Baia de Fier

1608

Soţia edilului din Baia de Fier, Dana Turbăceanu, a anunţat, recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj că a transformat locuinţa sa şi a primarului Dumitru Turbăceanu, în pensiune turistică. Administratorul “Pensiunii Dana” este, de altfel, chiar directorul adjunct al Liceului Tehnologic Baia de Fier, Dana Turbăceanu desfăşurând activitatea în cauză în paralel cu munca de la unitatea de învăţământ. Pensiunea, realizată cu fonduri nerambursabile de pe GAL Parâng, structură din care face parte şi Primăria Baia de Fier, a fost începută pe când primarul era consilier local şi finalizată în timpul mandatului de edil. Pensiunea solicită acum aviz de mediu, deşi se află demult la dispoziţia turiştilor. Astfel, cei care vor să doarmă o noapte în casa primarului din Baia de Fier, trebuie să plătească 80 de lei.

Primarul Dumitru Turbăceanu deţine cu soţia sa, Dana, o casă în Baia de Fier pe care familia a transformat-o în pensiune, pe vremea când edilul era un simplu consilier local independent şi preot în comună. Locuinţa pe parter avea însă puţin spaţiu pus la dispoziţia turiştilor care vroiau să petreacă un sejur în Baia de Fier, motiv pentru care atât primarul, cât şi soţia sa, administrator al pensiunii, au decis să o extindă. Banii necesari investiţiei s-au solicitat după ce Dumitru Turbăceanu a devenit primar de Baia de Fier, şi asta de la Grupul de Acţiune Locală-GAL Parâng, edilul făcând parte aici, din Consiliul Director.
Cu fondurile solicitate de către soţia primarului, Dana Turbăceanu şi-a văzut visul cu ochii mansardându-şi propria casă, şi extinzând-o pentru turişti. Lucrările la pensiune s-au finalizat deja de anul trecut, dacă ne gândim că noile dotări apăreau, din 2014, în oferta publicitară a “Pensiunii Dana”, pe siteurile de profil.

turbaceanu cotMasa, bani în plus
Soţia primarului se lăuda astfel cu şase camere puse la dispoziţia turiştilor interesaţi, cu spaţiu verde şi de grătar, dar şi cu preparate ecologice. O noapte în casa alesului local costă însă 80 de lei. Cine vrea să servească şi masa în locuinţa soţilor Turbăceanu sunt obligaţi să scoată alţi bani din buzunar. Pensiunea mai are loc de joacă pentru copii, TV, internet, iar fiecare cameră este dotată cu baie proprie.
Pe data de 3 iulie, soţia primarului, conform anunţului postat pe site-ul APM Gorj, susţine că şi-a înfiinţat pensiunea agroturistică “prin schimbare de destinaţie din spaţiu de locuit, extinderi şi modificări interioare D+P+E+M, propus a fi amplasat în comuna Baia de Fier, sat Baia de Fier, titular Turbăceanu Dana Simona”.

facs apmAlte opt pensiuni, în Baia de Fier
În comuna Baia de Fier mai funcţionează alte opt pensiuni, preţul pentru o noapte variind între 80 şi 130 de lei. O parte dintre aceste pensiuni aparţin însă şi unor aleşi locali.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here