Opţionale de antreprenoriat, carieră şi finanţe personale pentru elevii de gimnaziu şi de liceu din Gorj

380

Cadrele didactice care doresc să predea elevilor un opţional despre antreprenoriat, profesie şi carieră, finanţe personale sau educaţie pentru sănătate se pot înscrie pentru a derula gratuit unul din programele educaţionale ale organizaţiei Junior Achievement România, până pe 1 octombrie.

Cadrele didactice din judeţul Gorj se pot alătura comunităţii formată din 47 de profesori din 18 instituţii locale de învăţământ din judeţ care au derulat în şcoală programe Junior Achievement România în anul şcolar 2012 – 2013. Făcând pionierat în educaţia economică şi antreprenorială, Junior Achievement România derulează programe şi proiecte educaţionale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) în peste 1.000 de instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar anual, în baza unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Organizaţia oferă programe educaţionale pe cinci arii principale de educaţie: antreprenoriat şi afaceri, profesie şi carieră, finanţe şi servicii financiare, etică şi responsabilitate, sănătate şi viaţă activă.
Cadrele didactice beneficiază de materiale gratuite la clasă precum: manuale pentru profesor şi pentru elevi, materiale auxiliare, training şi consultantă la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului şi certificate care atestă participarea la program, toate aceste materiale fiind susţinute financiar integral de comunitatea de afaceri din România. În plus, organizaţia asigură training de specialitate pentru profesori, facilitează accesul consultanţilor voluntari din companii şi instituţii la clasă pentru activităţi practice cu elevii şi organizează competiţii naţionale şi internaţionale de-a lungul întregului an şcolar. În anul şcolar 2012-2013, aproape 150.000 de elevi şi 2.400 de profesori din mai mult de 1.000 de instituţii de învăţământ din 350 de localităţi din România au participat la 48 de programe JAR derulate în şcoală. Termenul limită de înscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educaţionale este 1 octombrie 2013, în limita locurilor disponibile.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here