Oportunitate pentru studenţi

534

În cadrul proiectului „SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate, ID 138113” studenții aparținând Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu sunt sprijiniţi în tranziţia de la şcoală la viaţa activă prin activităţi de consiliere şi orientare profesională şi întreprindere simulată.
Studenţii incluşi în grupul ţintă beneficiază de servicii de consiliere şi orientare profesională directă, precum şi prin module online care sunt integrate pe site-ul proiectului: completarea CV-ului, completarea Scrisorii de intenţie, parcurgerea unui set de baterii de testare psihologică şi vocaţională în vederea realizării matching-ului cu profesiile adecvate profilului lor.
Prin înfiinţarea celor trei întreprinderi simulate se permite studenţilor să asimileze informaţii despre funcţionarea unei entităţi economice reale, să dobândească sau să dezvolte comportamente profesionale fără a-şi asuma riscuri financiare.
Persoanele din grupul ţintă, consiliate, orientate profesional, îşi vor dezvolta aptitudinile profesionale, îmbunătăţindu-şi astfel inserţia pe piaţa muncii.
Informaţii suplimentare legate de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului se obţin de pe pagina web a proiectului -simpract.ro – sau de la echipa de implementare a proiectului din cadrul UCB.
Promotorul proiectului „SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate” este CNIPMMR, finanţatorul proiectului FSE prin POSDRU 2007-2013.
Danciu Cornelia-expert consiliere şi orientare profesională
Echipa de implementare a proiectului de la UCB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here