OMV Petrom i-a garantat lui Călinoiu rămânerea în activitate a salariaților Petrofac

525

În cursul zilei de 24.02.2016, a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi o delegaţie formată din reprezentanţi ai companiei OMV Petrom. Reprezentanții OMV Petrom i-au garantat reprezentantului autorităţii judeţene continuarea activităţii din zona PEC Ţicleni de către o companie deţinută de OMV Petrom, cu păstrarea locurilor de muncă ale tuturor salariaţilor Petrofac, după încetarea anticipată a contractului dintre cele două părţi.

Tema discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi o delegaţie formată din reprezentanţi ai companiei OMV Petrom a vizat măsurile ce vor fi aplicate ca urmare a solicitării Petrofac de încetare anticipată a contractului pentru creşterea producţiei din zona Ţicleni (PEC Ţicleni), contract încheiat cu OMV Petrom în anul 2010, cu o durată iniţială de 15 ani de zile, având ca obiectiv revigorarea exploatării zăcămintelor mature de ţiţei din această arie.
În cadrul întâlnirii, OMV Petrom – titular al contractului de concesiune petrolieră, a garantat reprezentantului autorităţii judeţene continuarea activităţii din zona PEC Ţicleni de către o companie deţinută de OMV Petrom, cu păstrarea locurilor de muncă ale tuturor salariaţilor Petrofac, după încetarea anticipată a contractului dintre cele două părţi.
Ieşirea Petrofac din PEC Ţicleni va avea loc în trimestrul al doilea al anului 2016, iar noua companie a OMV Petrom va continua derularea operaţiunilor de producţie şi servicii aferente la cele nouă zăcăminte de ţiţei din zona Ţicleni şi va prelua pe toţi cei 870 de salariaţi.
De asemenea, delegaţia OMV Petrom a fost prezentă la Ţicleni, unde a purtat discuţii cu angajaţii Petrofac, asigurându-i de continuarea activităţii şi păstrarea locurilor de muncă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here