„Omul-păianjen” de Târgu-Jiu

380

catarator (6)Un tânăr de 18 ani din Târgu-Jiu are un hobby mai puţin obişnuit. Acesta se caţără pe tot ce se poate, de la troleu şi până la blocuri cu patru sau chiar cu zece etaje.

Daniel Răscol este deja cunoscut la el în cartier şi vecinii nu se mai uită ciudat la el.

Tânărul din Târgu-Jiu profită de abilitatea sa de a se căţăra, scăpând astfel inclusiv de cumpăratul biletului de troleu. Acesta mai „călătoreşte” prins de troleu, în exterior. „Păi nu aveam bani de bilet şi pentru o staţie nu cred că este vreo problemă. Nu îmi este teamă, nu am păţit nimic niciodată”, a spus tânărul. Daniel mai spune că nu ar avea probleme nici dacă ar rămâne cumva fără cheie, asta pentru că se caţără la fel de uşor ca „spider man” până la etajele superioare ale blocurilor. Din fericire, însă, acesta locuieşte la parter. Lucru care, totuşi, nu îl împiedică să urce şi să coboare etajele aşa cum ştie el mai bine, adică din balcon în balcon. „Mai urc şi pe bloc, fără scară, cu mâinile goale, îmi place să mă caţăr şi pe munţi, pe orice”, a mai spus tânărul.
„Sportul lui preferat”
Vecinii săi deja îl cunosc şi nu se mai miră când îl văd căţărat pe diferite lucruri. „E un copil cuminte, se urcă de multe ori aşa. Cred că e sportul lui preferat, dar nu face nimic rău. E foarte cuminte”, ne-a povestit o vecină care ieşise pe balcon să pună haine la uscat. Şi prin dreptul apartamentului său a trecut „omul păianjen” din cartier. „E un băiat extraordinar. Îl ştiu de mult, de când m-am mutat aici. De atunci l-am văzut căţărându-se aşa. Îi place ce face şi poate face multe lucruri”, mai spune şi un vecin. De circa patru ani de zile tânărul a început să se caţere, după cum spune el cam pe tot ce se poate. Iubeşte şi muntele, dar sportul preferat e căţăratul pe balcoane, după cum spun şi vecinii. Aceştia îl compară chiar şi cu omul-păianjen.
„M-aş căţăra toată ziua”
Toţi locuitorii din bloc îl cunosc pe Daniel şi toţi spun că este un tânăr exemplar care nu deranjează pe nimeni cu hobby-ul lui. Băiatul spune că dacă ar reuşi să facă şi bani din aşa ceva, probabil că s-ar căţăra toată ziua şi ar încerca şi cascadorii mai periculoase. „Ar fi bine dacă ar ieşi şi bani din aşa ceva. M-aş căţăra toată ziua”, a mai declarat Daniel.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here