Omul de lângă noi – Portret de poștaș târgujian

365

Nu sunt, din păcate, prea mulţi “oameni de lângă noi” care ar putea avea onoarea de a figura într-un tablou al seriozităţii profesionale şi onoarei… Și nu trebuie să fii neapărat „om mare”, cu titluri, funcții și ambiții. Căci nu haina te face …om, ci felul de a fi util, plăcut și înțelegător față de semeni. Adică bine crescut, serios și stăpânindu-ți meseria.

Între aceştia s-ar putea număra cu prisosinţă şi numele dlui LAIU VASILE, factor poștal cu o vechime de peste 23 de ani. Are repartizată zona fostului cinematograf „Dacia” din municipiul Târgu-Jiu, dar și zeci de blocuri situate în alte cartiere (Griviţa, B-dul „Ecaterina Teodoroiu”).
Cu geanta plină de presă şi corespondenţă, îl tot văd de peste 13 ani, fie vremea bună sau rea, cutreierând prin cartier şi distribuind cu grijă cele ce are de adus colocatarilor. Om de oarecare sobrietate, dar nu lipsit de aşa-zisa cumsecădenie şi spirit comunicativ, poştaşul cartierului este întâmpinat cu bineţe de unii şi aşteptat cu mult interes de alţii. Oricum, el este „omul care aduce veştile”, adică nu numai scrisorile, ci şi colete cu reviste şi cărţi (aşa-numitele „imprimate”), facturi, mandate, invitaţii, citaţii etc.
Şi pentru că zilele trecute mi-am permis să-l abordez pentru a-i mulţumi în numele colocatarilor de pe scara blocului 5 (Str. Iosif Keber), prin rândurile de faţă nu facem decât să semnalăm, sub genericul „Omul de lângă noi”, pe unul din „profesioniştii de teren” ai Poştei Române de la Târgu-Jiu, care de mult şi-a câştigat imaginea (confirmată de comunitate) a unui vrednic slujbaş. Cu aşa oameni, instituţia (şi ea mult încercată în anii din urmă) îşi menţine prestigiul şi buna tradiţie în conştiinţa publică.(Z.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here