Omagiu

362

Îl dedic regretatului meu coleg şi deosebit prieten, profesor Ghiţă Câlniceanu, născut în comuna Câlnic, satul Găleşoaia în anul 1935. Şcoala Primară ca elev a făcut-o în satul Găleşoaia, iar Gimnaziul Unic în satul Câlnic şi în toamna anul 1949 prin probele fizice şi vocale şi examenele scrise devine elev al Şcolii Pedagogice din Târgu-Jiu devenind învăţător. Şi-a continuat pregătirea profesională absolvind cursurile Institutului de Cultură Fizică şi Sport din Bucureşti.
În învăţământ a funcţionat ca învăţător şi profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Nr.2 Târgu-Jiu şi la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” tot din Târgu-Jiu. A fost şi membru al Federaţiei Române de Handbal şi metodist al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. A fost responsabilul Cercului Pedagogic al profesorilor de educaţie fizică şi sport din judeţul Gorj pe o perioadă de peste 30 de ani, a condus în Campionatul Naţional al Juniorilor diviziei şcolare de handbal la fete şi volei la băieţi. Pentru rezultate deosebite în sportul de masă şi de performanţă a primit distincţii, diplome şi aprecieri, cât şi diploma de merit pentru contribuţia adusă la organizarea competiţiei sportive naţionale ”Daciada” acordată de Consiliul Judeţean pentru Cultură Fizică şi Sport.
Diploma de onoare pentru sprijinul acordat promovării şi dezvoltării sportului şcolar de performanţă acordată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
Diploma de excelenţă a Inspectoratului Şcolar Gorj în semn de aleasă stimă şi preţuire pentru contribuţia la creşterea prestigiului şcolii României.
Diploma de onoare pentru sprijinul acordat promovării şi dezvoltării sportului şcolar de performanţă acordată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
Diploma „O viaţă dedicată sportului şcolar” pentru activitatea depusă în toată cariera didactică.
Prestigiul său şi competenţa profesională au determinat cadrele didactice să-l aleagă Preşedintele Sindicatului Învăţământ Târgu-Jiu şi vicepreşedinte al Sindicatului Învăţământ Gorj.
Pentru munca depusă pe tărâm sindical a primit diploma de onoare a Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ pentru competenţa şi dăruirea dovedite în apărarea drepturilor şi promovarea intereselor profesionale, sociale, economice culturale şi sportive ale membrilor de sindicat. În anul 1999 s-a pensionat şi spre dezamăgirea tuturor colegilor, a familiei prietenilor, a elevilor şi cunoscuţilor după o boală nemiloasă i-a curmat viaţa în toamna aceasta.
Bunul nostru coleg şi profesor Sandu Daviţoiu a cumpărat o coroană pe care era scris din partea colegilor de la fosta Şcoală Pedagogică din Târgu-Jiu, azi Colegiul Naţional „Spiru Haret” la a cărui conducere este distinsul profesor doctor Gheorghe Gorun.
Ghiţă dragă toţi nu te vom uita!
Al tău fost coleg şi prieten, Sandu Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here