Ofertă slabă de job-uri propusă de AJOFM

417

locuri de muncaÎn această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la dispoziţia gorjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă o ofertă nu prea generoasă. Până joi inclusiv, instituţia oferă un număr de 56 de locuri de muncă în diferite domenii.

Astfel, sunt disponibile cinci posturi de ungător-gresor, patru de muncitori faianţari-parchetari -gresieri, câte trei de tractorist, lăcătuş mecanic, frezor universal, zidarrosar-tencuitor, barman şi ospătar. De asemenea, în oferta AJOFM pentru această săptămână se mai regăsesc şi câte două posturi de cameristă hotel, vânzător, electrician de întreţinere şi reparaţii, muncitori necalificaţi în agricultură, la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, precum şi la ambalarea produselor solide şi semi-solide.

Totodată, angajatorii gorjeni mai caută confecţioner articole din carton, şofer autocamion, mecanic auto, strungar universal, fierar betonist, dulgher, instalator apă-canal, bucătar, arhivar, lucrător gestionar, magaziner, director restaurant.

7 cursuri de calificare pentru mai

În luna mai, AJOFM Gorj organizează un număr de şapte cursuri de formare profesională, ce pot fi accesate de şomeri, fie aflaţi în plată sau nu, dar şi de cei care vor să se califice într-o anumită meserie. La cele şapte cursuri de formare profesională vor participa circa 184 de gorjeni. Dintre aceste cursuri, două sunt de operator introducere, prelucrare şi validare date la care vor participa 56 de persoane, câte unul de agent pază şi ordine, asistent de gestiune, lucrător în comerţ, manager în activitatea de turism şi vânzător în domeniul alimentaţiei publice. La toate aceste cinci cursuri enumerate mai sus, în această lună, vor participa un număr de 128 de persoane, fie şomeri, fie persoane aflate în căutarea unei calificări.

Cursurile de calificare oferite de AJOFM Gorj sunt foarte căutate în ultima perioadă deoarece puţine mai sunt locurile de muncă oferite celor necalificaţi în diverse meserii. Serviciile de formare profesională se asigură gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM GORJ. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, camera 5, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. În aprilie, conducerea AJOFM Gorj raporta o rată a şomajului de 8,21%, corespunzătoare unui număr de 12.637 de şomeri, aproximativ 7.000 dintre ei fiind bărbaţi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here