Ochii îţi dezvăluie boala de care suferi !

515

ochiiOchii reprezintă oglinda sufletului? În iridologie, ei arată starea organismului şi ce fel de probleme de sănătate ai. Irisul oricăruia dintre noi este unic, şi reprezintă ceva personal. Format din fibre dese şi fine, cu un anumit colorit, ajută la descoperirea unor dezechilibre în organism.

Acest fenomen este posibil deoarece afecţiunile fizice, dar şi cele psihice sunt stocate de creier. De la creier, informaţiile merg la ochi, cu ajutorul nervului optic. Ochiul drept reflectă partea dreaptă a corpului, în timp ce stângul reflectă partea stângă.

Irisul, analizat pe computer

Printr-o analiză simplă a irisului, afli dacă suferi de boli sau dacă eşti predispus la anumite afecţiuni. Acesta se filmează cu un dispozitiv, iar datele obţinute se analizează pe computer, prin intermediul unui program special.

Iridologii separă irisul în cadranele unui ceas, unde fiecare oră înseamnă un organ. Zona orei 12 coincide creierului, iar cea a orei 2, capului. Cadranele următoare reprezintă pe rând, zona rinichilor, intestinului şi stomacului.

Ora 7 reprezintă ficatul, ora 9, inima, în timp ce ora 10, urechi. Pierderea culorii sau culorile accentuate, punctele negre şi golurile din cadrane arată anumite dezechilibre la nivelul organului respectiv. Aceste modificări se pot dezvolta în timp, iar medicul poate avea anumite indicii despre stadiile afecţiunii.

Depistează bolile din timp

Citirea irisului nu poate da şi un diagnostic final. Ea dă relaţii despre starea de funcţionare a organelor interne, de exemplu un organ leneş sau unul hiperactiv, o inflamaţie, sau alţi factori ce duc la boli. Unul dintre atuurile iridologiei este că poate da indicii despre dezechilibrele la nivelul organelor înainte ca boala să se manifeste.

Astfel, persoana care apelează la această analiză nu va suporta durerea şi costurile asociate bolilor. Metoda nu ţine locul analizelor medicale obişnuite, dar le completează. Iridologia poate da anumite informaţii ce vin în ajutorul medicul specialist care cere analize suplimentare.

Cum se pune diagnosticul

– Durata „filmării” irisului e de maxim 10 min.

– E nevoie doar de o şedinţă pentru un diagnostic al stării generale de sănătate. Iridodiagnosticul se poate face de mai multe ori, pentru a urmări evoluţia bolii sub tratament.

– Diagnosticul se poate stabili după câteva zile.

– Investigaţia se realizează la anumite cabinete medicale particulare de terapii alternative.

Cristina Răscol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here