O viață pentru karate!

4754

Dorin Dumitru este un om ocupat. Are o familie, lucrează, iar restul timpului și-l petrece în sala de sport a Școlii Gimnaziale ,,Pompiliu Marcea” din Târgu-Jiu. Soția, Mădălina, predă karate la Palatul Copiilor, iar Ștefania este centură neagră-junior, încă din anul 2017.
În urmă cu 7 ani, a decis să înființeze propriul club. L-a denumit Karate Kyokushin, la fel ca și arta marțială renumită pe care o practică. La început, a fost doar pentru a umple puținul timp liber avut la dispoziție, într-un mod cât mai plăcut, alături de prieteni și familie.
,,Am început în 1990, cu Sensei Tudor Nicolae, primele antrenamente în sala de sport a Liceului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, unde se pregăteau foarte mulți elevi militari. Fiind primul antrenor, pentru mine a fost un model de urmat în viață. Se știe că această ramură sportivă, karate, era ceva nou, la care noi nu prea aveam acces înainte de 1990, fiind interzis, considerat fiind un sport care stimulează violența. Evident, nu este adevărat, pentru că noi cultivăm spiritul de perseverență, cinstea, sinceritatea și, prin abnegație și munca, încercăm să atingem perfecțiunea. Sunt câteva din trăsăturile practicantului de arte marțiale.
Prin antrenamentele noastre dorim să atragem tinerii spre karate, în special către kyokushin, pentru că această artă marțială promovează disciplina, respectul, relațiile sănătoase între sportivi, atât în Dojo (sala de antrenament), cât și în afara acestuia. Pe mine m-a ajutat enorm, pentru că mi-a dat liniștea interioară de care aveam nevoie și încredere în forțele proprii. Spre sporturile de contact nu se mai înghesuie tinerii să vină. Din nefericire, cei cu vârste cuprinse între 14-18 ani sunt greu de atras spre sălile de sport. Este posibil să existe alte preocupări. Încercăm să ne adaptăm, să încercăm cu grupe mai mici, începând cu 5-6 ani. Este provocator pentru noi să le captăm atenția, pentru că totul la ei se rezumă la joacă, fiind un lucru absolut normal pentru această vârstă.
De la Cupa Internationala Mas Oyama de la Sibiu ne-am întors duminică, în 24 noiembrie cu 6 locuri 1, 12 locuri 2 și 20 locuri 3, obținute la probele înscrise în concurs: kata, kata team și kumite. Am deplasat la această competiție cu tradiție de karate kyokushin, organizată de Musashi Dojo Sibiu, prin Horațiu Adrian Neagoie, Președinte al Federației de Kyokushinkai Tradițional din România, un lot format din 21 de sportivi cu vârste cuprinse între 6-17 ani, însoțiți de 2 instructori, 3 arbitrii și de o parte din părinți.
Lotul actual este unul deosebit. În ultimii ani am reușit să nu ratăm nicio medalie la Campionatele Europene sau Internaționale la care am participat, dar cea mai mare satisfacție o reprezintă bucuria pe care o revedem în ochii sportivilor la fiecare antrenament, dragostea și respectul pe care le primim în fiecare zi de la acești minunați sportivi.
Doresc în final să mulțumesc familiei mele pentru înțelegere, și nu în ultimul rând, părinților, care ne sprijină continuu și necondiționat. Sper, în continuare, să continuăm pe același drum, alături de acești minunați copii și tineri, să aducem bucurii locuitorilor municipiului Târgu-Jiu, prin rezultatele noastre.”
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here