O singură elevă din Gorj a obținut 10 pe linie la Bacalaureat: “A fost o muncă susținută, am lucrat constant și mereu am încercat să învăț la toate”

790

O singură elevă din Gorj a reușit să obțină 10 pe linie, la examenul de bacalaureat 2017. Raluca Petruța Dogaru a absolvit Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu și, deși a încheiat clasa a XII-a cu media 10, susține că rezultatul testului de maturitate a fost o surpriză. “Sincer, nu mă așteptam. Mă gândeam că voi lua o notă mare, știam că făcusem, dar e greu totuși să iei 10 la toate. Chiar nu mă așteptam. A fost o muncă susținută, nu am lucrat niciodată extrem de mult. Am lucrat constant și mereu am încercat să învăț la toate, la materiile importante. Din clasa a IX-a, de când am intrat la liceu, am învățat mereu, pentru că nu cred că poți să ai rezultate extraordinare, dacă te apuci, doar la sfârșit, în clasa a XII-a. Eu am vrut medie bună. Nu aveam pretenții neapărat să iau media aceasta”, a declarat Raluca Dogaru.

Mama sa lucrează la spital ca asistentă, iar tatăl este inginer la Complexul Energetic Oltenia. Tânăra din Bumbești-Pițic a locuit la Târgu-Jiu, în perioada liceului și afirmă că părinții au susținut-o permanent. Tânăra de 18 ani vrea să rămână să înveţe și apoi să lucreze în România. Dacă alți absolvenți de liceu au anunțat că vor pleca la studii peste hotare, Raluca spune că familia și prietenii o fac să se simtă legată de România. “În străinătate doar câștigi bani mai mulți, împlinirea sufletească nu cred că o ai dacă pleci din România”, a mai spus Raluca Dogaru.
După ce a urmat Profilul Matematică-Informatică, aceasta vrea să se înscrie la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din Capitală.

Topul liceelor din Gorj, după rezultatele obținute la Bacalaureat 2017
În județul Gorj, promovabilitatea în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este, înainte de contestații, 58.85%. Gorjeanul a realizat topul celor mai bune licee, luând în considerare notele la Bacalaureat. Pe primul loc se află Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, cu un procent de promovabilitate de 98,75 %, din cei 240 de candidați prezenți, trei fiind respinși. Urmează Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, unde procentul este 98,43 %, din 255 de elevi, patru fiind respinși și Colegiul Național “Spiru Haret”, cu 97,05%. Din 237 de candidați prezenți, șapte au fost respinși.
Examenul s-a desfășurat în zece centre din județul Gorj: Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic Novaci, Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Colegiul Național “Spiru Haret” și Liceul Tehnologic Turceni.
Ieri, au fost depuse contestaţiile, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Pentru a fi declarat “promovat”, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea și să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here