O seară magică la Târgu-Jiu, în compania actorilor Florin Piersic şi Medeea Marinescu

474

Îndrăgiţii actori Florin Piersic şi Medeea Marinescu au urcat marţi, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, jucând magistral în piesa “Străini în noapte”. De altfel piesa este o adevărată operă de artă, regizată de marele maestru Radu Beligan. Aceasta este o comedie romantică cu răsturnări de situaţie, minciună, seducţie şi o lecţie despre cum timpul ne schimbă. Sala a fost plină până la refuz, marii actori primind aprecieri din partea tuturor spectatorilor, ei fiind aplaudaţi la scenă deschisă.

Gorjenii au aşteptat cu sufletul la gură piesa de teatru “Străini în noapte”, în care au jucat Florin Piersic şi Medeea Marinescu. A demonstrat-o mulţimea care a luat parte la vizionarea piesei de teatru. Sala a fost plină până la refuz. Piesa de teatru a început la ora 19.00 şi a ţinut până la ora 21.00, maestrul Florin Piersic nemaiurcând pe scena de la Târgu-Jiu de cinci ani de zile.

Mărgelatu întinereşte
Actorul a revenit odată cu acest spectacol pe scena teatrului şi chiar el a mărturisit că simte că întinereşte atunci când joacă pe scenă. Chiar a promis că se va întoarce aici cât mai repede cu putinţă deoarece el iubeşte publicul gorjean. “Am promis că orice s-ar întâmpla de acum înainte, din când în când, o să-mi rătăcesc drumul pe aici pentru că mi-au spus şi cei de la Petroşani şi cei de aici că nu prea aveţi spectacole, nu prea vine publicul. Cu toate că aici, la Târgu-Jiu, există un teatru care se numeşte «Elvira Godeanu». Vreau să vă spun că această Elvira Godeanu s-a născut aici, a fost partenera mea în multe piese printre care «Vizita bătrânei doamne», «Moartea unui artist», şi alte spectacole în care am jucat împreună cu dumneaei”, a spus marele actor Florin Piersic. Printre spectatorii prezenţi în sală s-a aflat prefectul judeţului Gorj, Claudiu Teodorescu, cu soţia, subrefectul judeţului Sorin Arjoca cu soţia, Ciprian Florescu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj împreună cu familia dar şi Dan Diaconescu.

Aplauze la scenă deschisă
Piesa “Străini în noapte”, cu titlul original „Les montagnes russes”, a fost scrisă de Eric Assous în 2004, fiind jucată în anul respectiv şi în 2005 de Alain Delon şi Astrid Veillon. Realizator de spectacole de teatru radiofonic şi scenarist, Eric Assous a fost prezent în 2007 la o reprezentaţie a spectacolului regizat de Radu Beligan la Bucureşti. Spectacolul are în centru povestea dintre Pierre (Florin Piersic), director adjunct de vânzări, şi Juliette (Medeea Marinescu), urmând ca la final tenta de comedie romantică să ia o turnură neaşteptată. Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasa şi tânără. Ea ştie cine este el si tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturiseşte mai întâi că este prostituată şi îi cere bani, apoi că de fapt este reporter şi că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situaţie sunt menite sa ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat. La finalul spectacolului sala a răsunat de aplauzele spectatorilor încântaţi de profesionalismul de care au dat dovadă marii actori.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here