O primărie din Gorj face licitație pentru lapte, corn și mere. Când vor primi elevii produsele

1661

Circa 200 de elevi din comuna Dragotești ar urma să primească lapte, mere și produse de panificație (cornuri sau biscuiți). Autoritățile locale au decis să organizeze pe cont propriu licitația pentru distribuția acestor produse în cadrul Programului pentru Școli al României. Bugetul alocat este de circa 22.000 de lei.

Produsele vor ajunge cu întârziere pe băncile școlarilor din comună, firmele interesate de acest contract având termen până la 21 noiembrie să depună ofertele.
Cei mai mulți bani alocați sunt pentru achiziția produselor de panificație.
„Acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular de mere, lapte UHT alternativ cu iaurt și produse de panificatie: corn alternativ cu biscuiți uscați, în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev. Limita valorică zilnică cuprinde preţul integral de achiziţie a produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz. Produse de panificație – corn alternativ cu biscuiți uscați – valoare estimată 8.820,00 lei fără TVA. Cantități 14.700 bucăți”, potrivit caietului de sarcini.
Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se acordă gratuit două porții de fructe (mere), trei porții de lapte și cinci porţii de produse de panificaţie. „pentru asigurarea diversităţii, porţia de fructe – mere va fi însoţită de o porţie de biscuiţi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate – iaurt va fi însoţită de corn”, anunță primăria.
Pentru distribuirea și furnizarea produselor lactate (lapte UHT și iaurt), autoritățile locale pun la bătaie circa 8.000 de lei fără TVA. Cei mai puțini bani sunt oferiți pentru achiziția de mere, respectiv 3.763 lei, pentru 5.880 de mere.
Ofertele se depun până la finele lunii noiembrie.
Și Primăria Slivilești organizează în această perioadă licitație pentru achiziționarea de mere, lapte și produse de panificație, bugetul alocat fiind de peste 20.000 de lei.
Pentru restul localităților, Consiliul Județean Gorj a demarat încă din vară procedurile pentru achiziția produselor alimentare, dar nu a existat interes din partea furnizorilor. Cu greu s-au găsit firme dispuse să furnizeze cornuri și mere în școli, iar pentru produsele lactate, licitația a fost reluată în această toamnă.
Până pe 1 noiembrie, la aproape două luni de la începerea școlii, elevii gorjeni nu au beneficiat produsele promise de guvernați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here