O pedichiură frumoasă, doar în câţiva paşi

421

pedichiura21.Îndepărtează oja veche de pe unghii, indicat ar fi să foloseşti un produs fără acetonă. Acetona care se găseşte în dizolvanţi usucă unghiile şi le face să se rupă mai uşor, aşa că evită folosirea ei.

2. Într-un lighean cu apă caldă pune sare de baie sau uleiuri parfumate. După care scufundă tălpile în lighean şi lasă-le acolo timp de 15 minute.

3. Utilizează un exfoliant destinat pentru picioare, mai grunjos. Freacă şi călcâiele cu un obiect abraziv special sau cu piatră „ponce”.

4. Şterge picioarele cu un prosop moale, în special insistă în zona dintre degete, unde poate să mai fie apă, apoi masează-le cu o cremă de picioare.

5. Aplică pe cuticule ulei sau o cremă specială şi nu le tăia, doar împinge-le încet.

6. Taie unghiile respectând forma degetelor; nu trebuie să foloseşti forfecuţa în adâncime. Acest lucru va favoriza apariţia colţurilor dureroase.

7. Dacă unghiile au devenit galbene datorită ojei folosite frecvent, evită o perioadă să le mai colorezi. În comerţ se găsesc şi soluţii de tratament pentru unghii galbene, care se vor utiliza mai multe zile la rând. Profită puţin de faptul că s-a trecut deja la încălţarea pantofilor sau chiar a cizmelor şi unghiile nu mai sunt expuse la vedere şi ţine-le naturale, fără ojă.

8. Dacă totuşi vrei să te dai cu ojă, desparte bine degetele cu un şerveţel răsucit şi introdus între ele. Apoi îndepărtează grăsimea de pe unghii cu o soluţie pe bază de alcool.

9. Foloseşte prima dată o bază pentru protejarea unghiilor, apoi oja în două straturi şi topul.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here