O obşte şi un operator de salubritate, sancţionaţi de Garda de Mediu

521

SC Salubris Gilort din Târgu-Cărbuneşti, societatea de salubrizare ce prestează pentru mai multe primării din zonă, alături de Obştea Peştişani au fost sancţionate luna trecută de către comisarii din Gorj ai Gărzii de Mediu.

Luna octombrie a fost o lună bogată în controale şi sancţiuni contravenţionale aplicate de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Pe lista celor prinşi că nu respectau legislaţia de mediu se află şi operatorul de salubritate din Cărbuneşti, precum şi Obştea Peştişani. “În octombrie, echipele noastre au efectuat 72 de controale din care 58 în domeniul poluării industriale şi 14 în cel al biodiversităţii. În urma verificărilor, am aplicat opt sancţiuni contravenţionale în cuantum de 71.000 de lei. Patru din acestea în valoare de 33.000 de lei au fost aplicate în domeniul poluării industriale şi restul în cel al biodiversităţii. Dintre cele mai mari sancţiuni aplicate luna trecută, menţionez două amenzi în valoare de 30.000 de lei fiecare: operatorul de salubrizate din zona Târgu-Cărbuneşti care a primit sancţiune pentru că nu a eliminat la timp deşeurile colectate; de asemenea, o amendă de 30.000 de lei a fost pentru Obştea Peştişani care desfăşura activităţi de acvacultură fără a deţine autorizaţie de mediu şi de ape”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Potrivit conducerii Gărzii de Mediu Gorj, în această perioadă, vor fi demarate două tematici de control, programate a se derula până în decembrie. Este vorba despre verificări la societăţile din domeniul exploatărilor forestiere şi cel al gestionării ambalajelor. “La cei care exploatează masă lemnoasă, verificăm dacă sunt respectate obligaţiile de mediu conform autorizaţiei de mediu emise. În cazul tematici de control pe ambalaje, vizăm obligaţiile pe care le au agenţii economici la punerea pe piaţă a ambalajelor sau a produselor ambalate. Cele două tematici se derulează şi la nivel naţional şi sunt programate a se încheia în luna decembrie”, a precizat şeful Gărzii de Mediu Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here