O nouă sesiune pentru proiectele de micro-întreprinderi

342

agricultorAgenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a dat startul celei de-a cincea sesiuni pentru depunerea proiectelor din cadrul Măsurii 312 – “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”.

Potenţialii beneficiari vor putea depune proiectele, în perioada 14 iunie – 15 iulie 2010, la sediul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj, dar doar în cazul în care investiţia va fi amplasată în acest judeţ. Programul de primire al proiectelor la OJPDRP este de luni până vineri între orele 9:00 şi 14:00, cu excepţia ultimei zile (joi, 15 iulie), când se vor putea depune cereri de finanţare doar până la ora 12:00.

Fondurile totale disponibile la nivel naţional, în cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor, sunt de 95.857.420 de euro. Pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile, solicitanţii de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 312, disponibil gratuit la sediul agenţiei, la Oficiile Judeţene (OJPDRP), precum şi la Centrele Regionale ale APDRP din ţară. Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul acestei măsuri de finanţare este de 200.000 de euro.

Începând cu anul 2008 de când s-a implementat, APDRP a primit pentru Măsura 312, un număr de 2.200 de cereri de finanţare, în valoare de peste 336 de milioane de euro, fiind selectate spre finanţare până în acest moment circa 900 de proiecte în valoare de peste 115 milioane de euro.

Măsura 312 este o ramură a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here