O nouă şansă pentru dascălii care vor funcţii de conducere

364

dascali conducereCadrelor didactice care vor să ocupe funcţii de conducere la nivelul şcolilor şi inspectoratelor şcolare, dar care nu au fost admise în Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional li se oferă acum o nouă şansă. Aceştia pot participa la o nouă sesiune a concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea CNEME, concurs ce se va desfăşura în perioada 6 iunie – 31 iulie.

Începând de anul acesta, vor putea ocupa funcţii de conducere în şcoli sau inspectorate numai acele cadre didactice care fac parte din Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional. O primă sesiune a concursului pentru constituirea CNEME s-a desfăşurat în perioada 27 februarie – 27 aprilie, 293 de cadre didactice din judeţul Gorj fiind declarate promovate în urma evaluării portofoliilor şi înscrise în Registrul Naţional al Experţilor în Managementul Educaţional.

Înscrierile încep pe 6 iunie

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a semnat săptămâna trecută ordinul privind aprobarea calendarului de desfăşurare a unei noi serii a concursului de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului naţional de experţi în management educaţional. Potrivit acestui calendar, în perioada 6 – 17 iunie, cadrele didactice care doresc să facă parte din CNEME vor putea completa formularul de selecţie online, urmând ca pe data de 18 iunie să fie afişată lista candidaţilor admişi în această etapă. O altă etapă, aceea a depunerii portofoliului la inspectoratul şcolar de către candidaţii declaraţi admişi după etapa de selecţie online, se va desfăşura în perioada 19 – 27 iunie. Evaluarea portofoliilor candidaţilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv la nivelul MECTS, se va desfăşura în perioada 2 – 11 iulie, urmând ca rezultatele evaluării să fie afişate la sediul inspectoratului şcolar pe data de 12 iulie. Eventualele contestaţii se pot depune în intervalul 13 – 19 iulie, acestea urmând a fi soluţionate până pe 23 iulie. După întocmirea listelor cuprinzând candidaţii admişi şi înaintarea acestora la MECTS, la sfârşitul lunii iulie va fi emis ordinul de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here