O nouă promisiune de la Primăria Târgu-Jiu: Locuinţele sociale vor fi recepţionate şi repartizate luna viitoare

248

Deşi luna octombrie se apropie cu paşi repezi de final, recepţia lucrărilor la construirea celor două noi blocuri de locuinţe sociale din zona de nord a municipiului Târgu-Jiu este încă tărăgănată.

În septembrie, autorităţile locale dădeau ca termen de finalizare şi recepţionare al celor două blocuri luna octombrie; acum, termenul a fost din nou decalat. Iniţial, municipalitatea anunţase că acestea vor fi recepţionate la sfârşitul lunii august, apoi dădeau ca termen luna octombrie, pentru ca acum termenele de recepţie şi repartiţie să fie stabilite pentru noiembrie.
locuinte2 insPotrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, recepţia celor două blocuri de locuinţe sociale din zona Ciocârlău se va face în noiembrie, ulterior trecându-se la repartiţia unităţilor locative, în funcţie de punctajul dosarelor depuse la sediul administraţiei locale, punctaj care se va stabili în baza criteriilor de eligibilitate îndeplinite de solicitanţi şi de membrii familiilor acestora. Repartiţia se va face pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, iar solicitanţii, implicit posibilii beneficiari, trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Târgu-Jiu, ei sau membrii familiilor acestora să nu deţină o locuinţă proprietate personală. Totodată, dacă la momentul încheierii contractului între beneficiarii şi Primăria Târgu-Jiu, pentru solicitanţii sau membrii familiilor acestora care nu mai îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, li se vor anula repartiţiile de locuinţe. În momentul repartiţiei, beneficiarul va prezenta o declaraţie notarială nu mai veche de trei zile care să ateste respectarea condiţiilor de eligibilitate, conform HCL.
Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, la ora actuală, la Registratura instituţiei au fost depuse aproximativ 800 de solicitări pentru acordarea de locuinţe sociale. Acestea cifre sunt cu mult peste cele 64 de unităţi locative ce vor fi date în folosinţă în perioada următoare de către municipalitate. Valoarea totală a investiţiei la cele două noi blocuri de locuinţe sociale din nordul municipiului este de circa 6 milioane de lei, majoritatea sumei provenind din fonduri guvernamentale. Odată cu ridicarea construcţiilor din zona Ciocârlău, se conturează un mic cartier în partea de nord a Târgu-Jiului, cu toate utilităţile şi facilităţile necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here