O nouă inculpare pentru fostul preşedinte francez Jacques Chirac

524
chiracFostul preşedinte francez Jacques Chirac a fost inculpat vineri de un judecător parizian, într-un caz referitor la presupuse posturi fictive în cadrul fostului său partid, au anunţat apropiaţi ai acestuia.

Judecătorul de la Nanterre (vestul Parisului) Jacques Gazeaux l-a inculpat pe fostul preşedinte pentru “încasare ilegală de venituri privind şapte posturi”, a declarat avocatul lui Chirac, Jean Veil.
În acest caz este vorba despre efectuarea, de către Primăria Parisului, a unor presupuse plăţi în contul unor membri din administraţia RPR, partidul lui Chirac.
Audierea a avut loc vineri dimineaţa, la sediul instituţiei avocatului poporului, la Paris, “un loc total neutru”, a apreciat avocatul lui Jacques Chirac. “Întâlnirea a durat 20 de minute, judecătorul nu i-a pus nicio întrebare”, a adăugat Veil.
Jacques Chirac, în vârstă de 77 de ani, a fost trimis în faţa justiţiei şi la sfârşitul lui octombrie, în cadrul unui alt caz de presupuse angajări fictive, în cadrul municipalităţii Parisului, al cărui primar a fost din 1977 şi până în 1995. Protejat timp de 12 ani (1995-2007) de funcţia de şef al statului, el va fi primul fost preşedinte francez trimis în faţa unui tribunal.
În 2007, Chirac a fost audiat, ca martor asistat, un statut intermediar între cel de martor şi inculpat, în cazul unor presupuse angajări fictive în cadrul RPR (dreapta) pentru Primăria Parisului.
Infracţiunea de “încasare ilegală de venituri” este pasibilă de o pedeapsă cu închisoare de cinci ani şi o amendă de 75.000 de euro.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here