O nouă dezbatere privind Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Gorj

441

Consiliul Judeţean organizează astăzi o nouă dezbatere publică privind Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Gorj. La întâlnire vor participa autorităţile judeţene, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Rurală Sud – Vest Oltenia, precum şi directori ai instituţiilor deconcentrate implicate în aplicarea acestei strategii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean, Oana Paloş, astăzi, se vor întâlni în cadrul unei şedinţe reprezentanţii Comitetului de Monitorizare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2011-2020.
Temele de discuţie abordate în cadrul întâlnirii vor fi următoarele: “Strategia naţională de dezvoltare durabilă a României 2014-2020 şi oportunităţile de finanţare active”, prezintă Ionel Dobre– manager public în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. A doua temă “Documente programatice aflate în consultare”, prezintă Magda Lungu – reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Sud – Vest Oltenia iar cea de-a treia temă se referă la oportunităţile de finanţare în domeniul social în perioada 2014-2020 privind elaborarea “Strategiei judeţene de dezvoltare a serviciilor sociale Gorj în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului pentru perioada 2014-2020”, prezintă Camelia Popescu – reprezentantul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
“Judeţul Gorj, reprezentat prin Consiliul Judeţean a elaborat în perioada 2010-2011 «Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2011-2020», strategie ce a fost adoptată prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 18/27.01.2012.
Reactualizarea strategiei de dezvoltare a judeţului Gorj a apărut ca o consecinţă a necesităţii revizuirii periodice, la fiecare doi ani, a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României. În conformitate cu deciziile adoptate de Consiliul European, statele membre ale Uniunii Europene au obligaţia să-şi creeze forme de suport instituţional adecvate pentru coordonarea dezvoltării şi utilizării instrumentelor statistice de monitorizare şi pentru sincronizarea cu raportările asupra implementării Strategiei pentru Dezvoltare Durabilă la nivelul Uniunii Europene. Revizuirea la intervale scurte a strategiilor reduce marja de eroare în privinţa evaluării resurselor necesare pentru implementarea obiectivelor convenite”, a precizat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here