O nouă campanie în Gorj pentru recrutare de asistenți maternali

1831

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj desfășoară o nouă campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Campania se desfășoară până pe data de 21 iulie 2023.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea copilului pe care îl primeşte în plasament, arată DGASPC Gorj.
Asistenţii maternali primesc salariu şi sporuri, iar copilul luat în plasament beneficiază de alocaţie de stat şi alocaţie de plasament.
„Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: au capacitate deplină de exercițiu; prin comportamentul lor în societate, starea sănătății și profilul lor psihologic prezintă garanții pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor care revin unui părinte, referitor la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi; au în folosință o locuință care acoperă necesitățile de preparare a hranei, igienă, educație și odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiți în plasament sau în încredințare (bucătărie și baie funcționale, număr de camere suficiente pentru asigurarea intimității tuturor celor care locuiesc în ea, inclusiv pentru copiii care vor fi primiți în plasament); au studii medii (12 clase absolvite cu sau fără diplomă de bacalaureat) și urmează cursurile de formare profesională organizate la sediul instituției de către specialiștii Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj”, anunță Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Cine nu poate fi asistent maternal
Instituția selectează persoane disponibile pentru a primi în plasament cel puțin doi copii, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani. Copiii pot fi clinic sănătoși sau cu nevoi speciale, infectați HIV sau bolnavi SIDA.
Nu pot fi asistenți maternali profesioniști persoanele care au fost condamnate, părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească definitivă și nici persoanele (sau un alt membru al familiei) care suferă de boli cronice transmisibile sau care ar putea pune în pericol starea de sănătate a copilului. Persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști vor depune o cerere la DGASPC Gorj. „Persoana care desfășoară o activitate salarizată poate deveni asistent maternal profesionist numai cu condiția încetării contractului individual de muncă pe baza căruia își desfășoară respectiva activitate salarizată”, mai precizează DGASPC Gorj.
Pentru informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist, persoanele interesate se vor adresa Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC Gorj cu sediul situat în Târgu-Jiu, jud. Gorj, strada Siretului, nr. 24, camera 42, telefon/fax: 0353/805.766 sau e-mail: amp@dgaspcgorj.ro.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here