O nouă amânare în procesul consilierului Guvernului, Darius Vâlcov, la Tribunalul Gorj

535

Procesul fostului ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost amânat încă o dată, marți, la Tribunalul Gorj. ”Amână cauza la 3 aprilie 2018, pentru respectarea continuității completului de judecată investit aleatoriu cu soluționarea cauzei”, a decis instanța. Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă nu s-a prezentat, ieri, la proces.

Darius Vâlcov este judecat, alături de alți trei inculpați, pentru infracțiuni de corupție. Deocamdată, instanța va analiza măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară. La primul termen, acesta a venit singur la tribunal, declarând că se așteaptă ”să se facă dreptate”. ”Nu sunt vinovat, dar asta se va vedea la finalul procesului”, a spus acesta. Dosarul a fost trimis la Târgu-Jiu, în urma unei decizii a Curții de Apel Craiova, care, pe 5 octombrie, a dispus strămutarea în acest caz. „Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Olt, la Tribunal Gorj – Secţia penală. Menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017. Definitivă”, au decis magistrații din Craiova.
Darius Bogdan Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru instigare la dare și luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ”acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii”.
”Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.
În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
În același dosar au fost deferiți Justiției Eduard Cincu, Mircea Dogaru și Elena Marinela Calotă, acuzațiile fiind de luare și dare de mită.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here