O nouă „faţă” pentru Spitalul Dobriţa

584
1Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa are o nouă faţă. Lucrările la exteriorul clădirii sunt aproape terminate, precum şi înlocuirea centralei termice care, în cel mult două săptămâni, va fi inaugurată. De asemenea se lucrează şi la staţia de epurare şi sistemul de canalizare, termenul lucrărilor fiind primăvara anului viitor.

După aproape un an de zile, se poate spune că lucrările de renovare a exteriorului sunt aproape de finalizare, tâmplăria fiind schimbată în totalitate, iar centrala termică cea nouă va fi pusă în funcţiune cât de curând. Deşi unitatea figurează cu aceleaşi datorii ca şi acum trei luni de zile, când a fost numit manager Tiberiu Tătaru, spitalul de la Dobriţa începe, măcar, să îşi mai piardă din imaginea care, până acum, părea desprinsă din filmele de groază.
La începutul lui 2009 au demarat şi lucrările la reţeaua termică şi centrală. „Dacă reuşim să igienizăm şi tot interiorul spitalului şi să schimbăm şi uşile şi geamurile şi la interior cred că ne putem declara mulţumiţi. Ar mai rămâne doar investiţii în aparatură de specialitate”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul spitalului de la Dobriţa.
Datoriile, la fel de mari
În prezent, Spitalul de la Dobriţa are datorii de 1140000 lei din care 860000 sunt cu termenul de plată depăşit. „Nu am reuşit încă să achităm. Am achitat câte ceva dar în aceste trei luni au trebuit făcute aprovizionări şi cu alimente şi cu medicamente şi în momentul de faţă suntem cam pe la aceeaşi valoare a datoriei. Nu am avut altă variantă, nu am avut suficienţi bani”, a completat managerul spitalului.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here