O îngrijire atentă a tenului pe timp de vară

484

la soareVara este cel mai propice anotimp pentru plimbări, pentru concedii, mers la ştrand şi încă multe alte lucruri plăcute, dar poate fi şi o corvoadă pentru tenul nostru, datorită soarelui, căldurii, prafului, transpiraţiei.

O îngrijire atentă pentru tenul nostru este cea mai bună soluţie pentru o piele sănătoasă şi frumoasă în acelaşi timp.

Alimentaţia, un factor important

Pentru început ar trebui să limitaţi consumul de zahăr şi făinoase. Coşurile şi punctele negre apar datorită conţinutului de carbohidraţi din alimentaţie. De aceea, în perioada călduroasă se va reduce consumul de dulciuri şi alimente grele. De exemplu fructele proaspete, care abundă în această perioadă, pot lua locul ciocolatei. Mai mult, se recomandă consumul de apă în cantităţi mari, chiar dacă în principiu nu ne este sete. O piele hidratată este atât frumoasă cât şi sănătoasă.

Ce ne dorim cel mai mult vara? Să ne bronzăm cât mai mult. Dar evitaţi să staţi la soare în timpul prânzului. Dacă vreţi să vă bronzaţi, fără a vă afecta sănătatea, cele mai propice momente sunt dimineaţa şi seara. Razele de dimineaţă şi cele de seară, împreună cu produsele cu factor de protecţie solară, ne vor răsfăţa pielea şi vor da o strălucire aparte tenului.

Hrăneşte-ţi pielea cu măşti pentru ten. Fiind vară, va trebui să profităm de tot ceea ce este natural şi pe care le găsim în stare naturală din belşug în acest sezon. Căpşunile, zmeura şi bananele sunt considerate cele mai indicate fructe în acest scop. Pentru rezultate maxime se vor amesteca cu iaurt. O mască naturală foarte eficientă este cea cu papaya. Se mărunţeşte papaya, după care se pune jumătate de linguriţă de miere şi câteva picături de lămâie. Amestecăm toate ingredientele şi aplicăm pe faţă. Masca se ţine o jumătate de oră după care se clăteşte faţa.

Foloseşte produse potrivite pentru tenul tău

Tenul este mai sensibil pe perioada verii. De aceea în această perioadă se recomandă produsele pentru curăţat tenul şi să şi hidrateze în acelaşi timp.

Dar cel mai important este să vă îngrijiţi atât faţa cât şi tenul zilnic, să aveţi grijă de voi şi rezultatele nu vor înceta să apară.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here