O familie doarme între zidurile arse din temelie

432

caz social (6)Le-a ars casa pentru a doua oară şi acum dorm sub cerul liber. Este povestea a doi soţi din comuna Bustuchin, sat Valea Pojarului care, de câteva săptămâni, dorm în ruinele casei ce a fost mistuită de flăcări.

Gurile rele spun că cei doi soţi, Georgeta şi Dumitru Cornea, le-ar cam avea cu băutura şi din această cauză cele câteva camere în care îşi duceau traiul au căzut pradă flăcărilor. Cert este că acum ei locuiesc între ziduri ale locuinţei, într-un mod greu de închipuit, pe un pat improvizat, în ceea ce a fost cândva tinda casei. „Casa a ars în 16 august. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Este a doua oară. Prima dată a fost în 2007, atunci nici nu eram acasă. Cred că cineva a pus focul”, a povestit femeia. Faptul că peste cei doi s-a abătut ghinionul nu este contestat de nimeni, totuşi gura satului vorbeşte că, deşi, au fost ajutaţi în nenumărate rânduri, soţii Cornea preferă să rămână la mila oamenilor.
Actele au dispărut în flăcări
Potrivit asistentului comunitar medical din comună, Alisa Cutuca, familia Cornea a fost trecută în rândul celor care primesc ajutor social dar cei doi soţi nu s-au prea ţinut de treabă şi nu şi-au realizat orele de muncă. „Acum i-am băgat din nou la cazurile sociale. Nu şi-au făcut orele data trecută. Nu au niciun venit… e greu”, a declarat Alisa Cutuca. Pentru a nu mai dormi sub cerul liber, în curtea familiei Cornea a fost adus un modul din cele folosite şi pentru sinistraţi, până când se va găsi o altă soluţie. Până una alta, soţii s-au trezit practic fără nimic, rămânând chiar şi fără acte în urma incendiului. Cei patru copii majori au plecat, nu mai locuiesc cu ei, rar amintindu-şi de părinţii lor, care preferă să îşi înece amarul existenţei într-un pahar de băutură.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here