O altă structură pentru Centrul „Brâncuşi”

524
CENTRUL DE CULTURASituaţia Centrului pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este încă incertă. Rămâne de văzut modul în care se va restructura această instituţie şi cine îi va conduce destinele rămâne de văzut.

Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu este o direcţie din cadrul primăriei care, însă, a fost condusă defectuos în ultimii ani. Buba s-a spart cu puţin timp în urmă, când Sorin Lory Buliga a intrat colimatorul presei, care a demascat mai multe nereguli realizate la această instituţie. „În următoarele săptămâni vom întruni comisia de cultură şi vom vedea ce vom face cu Centrul de Cultură şi Artă. Acesta va avea o nouă structură pe care, după ce o vom trece prin consiliul local, o vom pune în aplicare şi apoi vom face un concurs de dosare pentru a găsi o persoană capabilă să o conducă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
„Vrem un om capabil”
Instituţia de cultură va rămâne o direcţie din cadrul primăriei. Postul de director al acesteia va fi scos la concurs după finalizarea structurii pe care o va avea centrul de cultură. „O să avem o comisie care va evalua dosarele şi care va fi formată din oameni specializaţi. Încă nu ştim exact din cine va fi formată, dar vor fi oameni capabili. Vrem să punem centrul pe picioare şi să facem ce nu s-a făcut până acum”, a mai spus Evulescu. Există mai multe variante pentru conducerea acestei instituţii, una dintre ele fiind chiar actualul director al Şcolii Populare de Artă. Acesta spune că nu a primit o ofertă în acest sens, dar reprezentanţii primăriei spun că este una dintre persoanele la care s-au gândit.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here