O altă societate gorjeană a intrat în faliment – Mirfo cu datorii de miliarde la bugetul consolidat

1224

mirfoCu datorii de sute de miliarde de lei la bugetul consolidat al statului, Mirfo Industries, societatea care se ocupă de maşini unelte şi prelucrări metalice, a intrat în faliment.

Reprezentanţii societăţii au precizat că o parte din cei 400 de salariaţi vor fi transferaţi direct la SC Mirfo Trading, în timp ce restul muncitorilor vor fi reangajaţi tot aici după ce, conform legii, li se încheie contractul de muncă.

În urmă cu câteva luni reprezentanţii Mirfo Industries au cerut magistraţilor gorjeni deschiderea procedurii de faliment. Solicitarea depusă la Tribunalul Gorj de către membrii Consiliului de Administraţie a avut ca punct de plecare datoria de 540 de miliarde de lei pe care unitatea de maşini unelte, prelucrări şi confecţii metalice, o avea la bugetul statului, încă de anul trecut.
Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj a luat măsuri de executare a fabricii, încercând să vândă la licitaţie o parte din bunurile societăţii. Cu datorii de sute de miliarde de lei, Mirfo Industries se află deja sub coordonarea firmei de lichidare judiciară Company Consulting. Reprezentanţii firmei de lichidare au declarat că unitatea se afla în portofoliul lor de câteva zile, timp în care a înaintat o notificare către reprezentanţii Mirfo Industries prin care le solicita o evaluare a stadiului în care se află unitatea economică, de la documentele contabile până la cele de patrimoniu şi cadastru. Pe parcursul acestei săptămâni, reprezentanţii firmei de lichidare judiciară se vor întâlni şi cu reprezentanţi din conducerea societăţii intrate în insolvenţă. Directorul tehnic al societăţii aflate în faliment, Ion Florea, a precizat că, deşi legea insolvenţei prevede ca o primă măsură închiderea cărţilor de muncă ale salariaţilor, o parte din cei 400 de muncitori vor fi transferaţi direct la Mirfo Trading, societatea soră cu cea aflată în insolvenţă, în timp ce restul vor fi reangajaţi.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here