Numeroși artiști vor concerta sâmbătă seară la Novaci! Surpriza de duminică: Alexandra Giurcă

1095

Ediția din acest an a Festivalului Tocanului de la Novaci va avea loc în acest weekend. Manifestările vor începe din seara zilei de sâmbătă, de la ora 18:30, în zona pietonală a pieței.

Mai precis, interpreți de folclor din mai multe regiuni ale țării vor poposi sâmbătă la Novaci, unde va avea loc un spectacol impresionant. Festivalul Tocanului va debuta cu o seară ciobănească în cadrul căreia crescătorii de animale pregătesc tocanul, artiștii ,,încing scena”, iar persoanele prezente se pot bucura de frumusețea unei seri de toamnă, la un castron de tocan, un pahar de tărie, ascultând muzică populară, privind dansuri din diverse zone ale României și prinzându-se în horă.
,,Soliștii prezenți reprezintă diverse zone ale țării unde creșterea oilor este una dintre îndeletnicirile importante ale populației, aceștia fiind: Aurel Lupu, Angela Zaharie și Formația Efect (Sibiu), Roxana Rozlovean (Banat), Teodora Dănțăușa (Maramureș), Cătălin Pilea, Formația de Suflători Ion Lianu, Călin Cotorcea (Novaci) și Ansamblul Folcloric Nedeia din Novaci. Nu pierdeti o asemenea seară! Este acel moment de bucurie, al revederii cu familia și prietenii, un moment prielnic a-ți face prieteni noi!”, au transmis autoritățile locale.

Surpriza festivalului: Alexandra Giurcă
Totodată, duminică, 8 octombrie, la Novaci va poposi și Alexandra Giurcă. Originară de pe plaiuri novăcene, tânăra în vârstă de 29 de ani s-a bucurat vinerea trecută de o reușită națională, după ce a reușit, prin participarea sa la audițiile pe nevăzute, să întoarcă scaunele tuturor juraților din concursul Vocea României. După ce cei patru jurați s-au ,,bătut” pentru a o atrage în echipa lor, Alexandra Giurcă l-a ales ca antrenor pe Tudor Chirilă, urmând ca acesta să îi îndrume pașii în următoarele etape ale concursului.
,,Minunata, noastră novăceancă, Alexandra Giurcă a întors toate scaunele! Într-o cu totul altă ipostază, Alexandra Giurcă va fi prezentă duminică, 8 octombrie 2023, la Festivalul Tocanului, acasă, în mijlocul comunității novăcene! Te-am urmărit vineri seara emoționată de vocea ta, de jurații care își doreau să fii în echipa lor. Să fii sănătoasă și să reușești în tot ceea ce ți-ai propus! Pe 8 octombrie, la festivalul care aduce acasă copiii novăcenilor, te așteptăm cu un castron de tocan, drept premiu din partea comunității, pe scena copilăriei tale, la o întâlnire în direct cu publicul!”, a transmis Elena Basarabă, profesoară la Novaci, cea care cunoaște foarte bine traseul Alexandrei Giurcă încă din copilărie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here