Numărul vârstnicilor care se împrumută de la CARP Târgu-Jiu a crescut în mod spectaculos

298

Peste 5300 de pensionari gorjeni s-au împrumutat până la această dată la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor CARP Târgu-Jiu. Solicitările au crescut faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut fiindcă nevoile pensionarilor cresc de la o zi la alta, acestora ne mai ajungându-le banii nici pentru cheltuielile zilnice.

Conducerea instituţiei spune că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, împrumuturile acordate pensionarilor gorjeni au crescut simţitor. Stocul lemnelor pentru iarnă sau sprijinirea nepoţilor în ceea ce priveşte achiziţionarea rechizitelor pentru începerea noului an şcolar, sunt câteva dintre motivele pentru care pensionarii trec pragul Casei de Ajutor Reciproc. “Situaţia împrumuturilor la CARP Târgu-Jiu, la această dată stă în felul următor: până la data de 8 septembrie, inclusiv, am achitat un număr de 5319 împrumuturi cu suma de peste 12 milioane de lei. Comparativ cu anul trecut sunt mai multe atât ca număr de împrumuturi, precum şi ca sumă”, a precizat Iulia Cioplea , contabil şef CARP.
Bătrânii cotizează din pensie după posibilităţi ştiind că aşa au posibilitatea de a se împrumuta în condiţii avantajoase, fără a fi traşi pe sfoară şi fără să fie jecmăniţi de dobânzi exorbitante.
pensionari-2Vârstnicii devin astfel fideli cotizanţi şi clienţi ai CARP, întrucât ştiu că vor avea din nou nevoie de împrumuturi.
Până la data de 30 august 2014, CARP Târgu-Jiu a primit 5083 de cereri, înregistrate şi achitate, iar în aceeaşi perioadă a anului 2013 reprezentanţii instituţiei au înregistrat 4937 de cereri, creşterea numărului de solicitanţi văzându-se cu ochiul liber.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here