Numărul cazurilor de viroză și pneumonie, în creștere

976

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a continuat să monitorizeze situația îmbolnăvirilor, potrivit celei mai recente raportări, la nivelul județului nostru erau 570 cazuri de viroze și 329 de cazuri de pneumonie. Nu mai puțin de 110 persoane au necesitat internare pentru tratarea acestor boli.

În ultima săptămână, s-a înregistrat o creștere a numărului cazurilor de viroză și pneumonie. Cu toate acestea, sute de persoane au necesitat îngrijiri medicale. “S-a menținut regula ca cele mai multe cazuri să fie în rândul copiilor, ei fiind cei mai predispuşi la îmbolnăvire. În ultima săptămână am avut 754 cazuri de viroze, din care 64 de internări și 374 de pneumonie, din care 76 internări, în contextul în care în săptămâna anterioară am avut 531 cazuri de viroze și 39 de internări, precum și 258 cazuri de pneumonie și 71 de internări”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here